Last news in Fakti

22 Юли, 2016 22:48, обновена 23 Юли, 2016 01:18 1 671 2

Хаштаг „Отворена врата“ в Мюнхен

  • мюнхен-
  • терор-
  • нападение-
  • стрелба
Хаштаг „Отворена врата“ в Мюнхен - 1
Снимка: АП/БТА

В социалните медии се появи инициативата #offenetuer (отворена врата). Тя е насочена към хората да намерят подслон при днешния терористичен акт.

Социалната мрежа Фейсбук също активира опцията, с която нейните ползватели да се отбележат, че са невредими при нападението в Мюнхен.

Говорителят на полицията Петер Бек съобщи пред АП за най-малко осем убити и десетки ранени. Ислямска държава пое отговорност за нападението.

В. „Зюддойче цайтунг“ също цитира Петер Бек, според който в момента не може да се говори, че Ислямска държава стои зад стрелбата в Мюнхен.

Полицията в Мюнхен съобщава, че не разполага с данни за "ислямски терор", нито от десни екстремисти.

Засега не се потвърждават информациите, че и на други места в Мюнхен, освен в търговския център "Олимпия", е имало стрелба. Немските медии съобщават за видео, на което е заснет един от предполагаемите престъпници.

Видеото е от един паркинг. В ожесточен разговор между евентуалният престъпник и един мъж, който вероятно е заснел видеото от своето жилище в отсрещната сграда, се чува че той бил немец и че е бил на лечение.

Доколко тези изказвания имат стойност в момента не може да се прецени. Възможно е мъжът да е същият, който бе заснет до "Макдоналдс", който е само на сто метра от паркинга.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стойчев

    1 0 Отговор
    Всички говорят против Хитлер, но се замислям, че ако беше успял да изпълни плана си, сега всички тези араби, които правят атентатите в Европа и циганите тук, които пък ни крадат, нямаше да ги има. Но може би други проблеми щеше да има по света за сметка на това.

    Коментиран от #2

  • 2 Mercedes-Benz

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Стойчев":

    За знаещите английски ето два клипа, които е хубаво да се изгледат:

    https://www.youtube.com/watch?v=SvthNcsV6xA

    https://www.youtube.com/watch?v=CzQaMaD3-SE
Новини по държави: