14 Октомври, 2011 16:23 867 0

Берлускони оцеля във вот на доверие

  • силвио берлускони-
  • италия
Берлускони оцеля във вот на доверие - 1
EPA/БГНЕС

 

Италианският премиер Силвио Берлускони спечели жизненоважния вот на доверие в парламента с удобна преднина, което обаче едва ли ще вдъхне доверие на пазарите и със сигурност няма да спре растящото недоволство от управлението му.

Десноцентристкият кабинет на премиера Силвио Берлускони спечели гласуването в Камарата на депутатите с 316 гласа "за" при 301 "против" след поредицата от скандали и критики срещу икономическата политика на Берлускони, предаде АФП.

Миналия декември правителството оцеля след два вота.

Берлускони поиска сега вот на доверие, след като правителството не успя да прокара в парламента законопроект за държавните разходи и опозицията го призова да подаде оставка.

Берлускони настоя, че коалицията се нуждае от обикновено мнозинство, за да спечели вота на доверие.

Важно е да спечелим срещу левицата, подчерта италианският магнат, цитиран от АФП и "Фокус".

Вчера в реч пред долната камара на парламента Берлускони заяви, че няма алтернатива на неговото консервативно правителство. Премиерът смята, че организирането на избори преди края на мандата на кабинета през 2013 година няма да разреши проблемите на Италия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА