Last news in Fakti

14 Август, 2016 14:18 5 208 9

На Лазурния бряг казаха „не“ на буркините

  • буркини-
  • франция-
  • лазурен бряг-
  • забрана-
  • мюсюлмани-
  • плажове

Мюсюлманите остро разкритикуваха забраните

На Лазурния бряг казаха „не“ на буркините - 1
Снимка: БТА/ AP

Втори град на Лазурния бряг – след Кан – забрани буркините, съобщи „Индипендънт“.

Банският костюм, носен от мюсюлманките, покрива цялото тяло и глава - с изключение на лицето.

Лионел Люка, кмет на Вилньов-Лубе, заяви, че властите въвеждат забраната по хигиенни причини.

През миналата седмица управниците в Кан също забраниха носенето на буркини по плажовете на известния курорт във Френската ривиера.

Мюсюлманската общност в страната и различни антидискриминационни организации осъдиха забраните, твърдейки, че жените трябва да имат свобода сами да избират начина, по който да се обличат.

През последните месеци Франция се превърна в сцена на кървави терористични нападения, отговорност за които пое джихадистката групировка „Ислямска държава“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чиба

    1 0 Отговор
    Но за какво отива на плаж една накачулена с платове жена? това не го асимилирам, честно. На плаж се ходи, за да се изкъпе във водата човекк, тоест да поплува, не да се тровят рибите с шампоани, а да поплуваш да се разхладиш и да се попечеш за тен на плажа. А какъв го дирят омотани с парцали женоря на плажа е интересното? какво ще пекат, под платовете? Ще се топлят като гущерите ли? Още по-интересна е логиката и на желаещите да се омотат с буркини. Щом искате демокрация, защо карате жените да се омотват с парцали е въпроса? да, при пустинна буря сред пясъците е добре да се омота човек срещу пясъка. Но тук няма пясъчни бури, значи и буркините са излишни. Да шапка против слънцето да! Но омотан целият е доста нелепо.
  • 2 незнайко

    3 0 Отговор
    Сами ли си избират начина на обличане, или някой им го НАЛАГА. Самите те са третирани като нищожества и не го осъзнават. В цяла ЕВРОПА трябва да забранят, този начин на обличане. Като искат бурки да си стоят в Анадола.
  • 3 шшш

    3 0 Отговор
    Ще сетят европейци какви изроди пуснаха през последните години в домовете си-нагли,безочливи,гладни за социални помощи и мразящи всички "неверници" Тези отрепки и трошичка хляб не заслужават...За жалост малко късно -змията вече хапи и се чувства като у дома ...
  • 4 ддд

    0 0 Отговор
    да се зачохлим всичките
    и да ходим да ги
    бием да ни уважават
    после да обяснят кои ги е бил:)
  • 5 гост

    1 0 Отговор
    Съществения въпрос е какво ще стане ако една жена се съблече по прашки на плаж примерно в Дубай , да не говорим за по-ислямски държави , както е нормално в Европа . Мисля ,че ще я приберат на момента в полицията , да не кажа нещо по-лошо и същите тия организации дето сега реват , ще мълчат като гроб и даже ще кажат ,че им обиждат религията
  • 6 гост

    1 0 Отговор
    Всичко това може да изчезне за миг , ако се откажем от петрола , само за десетина години всички тези държави ще се върнат където им е мястото , в миналия век
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 тдт

    2 0 Отговор
    Ходят омотани на плажа за да им държи хладно на !!! , след като си намокрят парцалите.
  • 9 Тошибиян

    0 0 Отговор
    Кога в саудитска арабия ще се построи църква?
Новини по държави: