Last news in Fakti

14 Август, 2016 14:44 2 510 4

Разкриха тайния план на Юнкер да диктува европейските народи

  • жак-клод юнкер-
  • план-
  • разкрит-
  • ес-
  • супердържава-
  • социални

Ще диктува ли Брюксел заплатите и заетостта по протежението на целия континент?

Разкриха тайния план на Юнкер да диктува европейските народи - 1
Снимка: БТА/ AP

Тайните планове на Жак-Клод Юнкер да диктува правилата в Европейския съюз и да създаде хомогенна европейска супердържава бяха разкрити, съобщи британското издание „Експрес“.

Плановете са били налице и преди референдума във Великобритания за излизане от ЕС, посочва изданието.

Те са представени от председателя на Европейската комисия като харта за социалните права. Но това, което всъщност представляват, е да диктуват структурите в цяла Европа по отношение на заплатите и условията за заетост.

Сега, след като британците гласуваха за излизане от общността, Юнкер се подготвя да възобнови желанието си за „европейски стълб на социалните права“. Той заяви, че иска да добави „социално“ измерение на политиката на Брюксел.

Мариане Тейсен, еврокомисар, отговарящ за заетостта и социалните въпроси, ще се опита да прокара инициативата. През последните месеци тя е провела срещи с различни неправителствени организации, бизнес групи и синдикати, искайки подкрепа за възможните промените в страните от ЕС.

Предварителните скици на плана показват, че инициативите в него са свързани с въвеждане на минимална заплата за всички страни в еврозоната, както и нови правила за „качествено образование“.

Предложенията предвиждат и промени в съдебната система, според които съдиите във всички страни от ЕС ще са на втори план – след съда в Страсбург.

Какъв ще бъде отговорът, обаче, на европейските лидери? Страни от ЕС настояват, че не може Брюксел да диктува системите и механизмите им в социалната сфера.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чиба

    2 0 Отговор
    А вие, да не мислите, че Европейският съюз е седянка за разсказване на вицове? Това е машина, за облединение и глобализация, където малцина тарикати, комисари и задкулисните им шефове ще нареждат правилата на играта. Останалите дивотии са за малоумници, които вярват, че в ЕС ще цари справедливост и хармония. Не може няколко комисарчета да ти нареждат вредни за теб неща и хората да са щастливи и да върви всичко гладичко... Няма начин! Затова и ЕС е обречен на самоунищожение именно, заради ръководството му. Те го провалят с погрешни наредби. А съда в Страстбург често толерира и закриля престъпници, което го прави съоучастник по подразбиране и е редно или да се изправи на Съд и осъди, а аз бих ги разстрелял ако зависеше от мен тия тарикатчета от Отворено и БХК и подобни, които се застъпват за рецидиви, или да се отнемат правата му като някаква надинституционална и над народностна институция! Не може доказани пристрастни към доказани престъпници закрилници, да се оставят да съдят и осъждат другите! УУ нас подобни колкото искаш с годините.... ЕС е обречен. Самите народи няма да го търпят. А глобализма на Юнкер, Меркел, Шойбле и останалите ще изправи нацистите на крака и тоя път самите хора щеп редпочетат нацистите като Адолф, вместо тях. защото и едните са зло и другите, но когато лъжедемократи те будалкат за правата ти, а ти натрисат други имигранти и толерират тях, тогава ще не щеш заставаш на страната на по-малкото зло - нацизма. За което ще са виновни Меркел, Шойбле, Билдербергите и останалите от елита. Няма как хората да са щастливи с такива наредби като тия напоследък. заедин имигрант без паспорт се дават хиляди евро помощи и се насажда с привилегии и на работа в родината ти, а ти мизерствуваш и те крадат и убиват заради такива? Не, няма как да остане ЕС дълго...нацизма ще се възроди заради такива като Юнкер. И май ще е по-добре от тоталната анархия която насаждат глобалистите. Кой знае?
  • 2 Plovdiv

    1 0 Отговор
    Докато се намъдруват как да въведат обща минимална заплата, ще "въведат" още подчовеци от Африка и Близкия изток и ЕС отива директно в историята...
  • 3 Zritel

    0 0 Отговор
    Че, планът на Юнкер е единствения шанс ЕС да се обедини и да оцелее на фона останалите глобални сили като САЩ, Китай и Русия (а и Индия и Пакистан напоследък са се насочили в подобна посока, макар все още да са далеч дори от разпокъсаната и осезаемо по-слаба от САЩ, Китай и Русия Европа)! Тъпите британци още си вярват, че могат да се изживяват като самостоятелен фактор, макар отдавна да са клекнали на САЩ! Еми - прав им път!
  • 4 Mercedes-Benz

    0 0 Отговор
    ЕС е инструмент на ЮДА!
Новини по държави: