24 Август, 2016 00:15 3 211 0

Най-скъпите предястия в света

  • най-скъпите-
  • предястия-
  • света
Най-скъпите предястия в света - 1

Предястието е онази част от менюто, която често пропускаме или на която обръщаме внимание при специални поводи. Когато се сблъскате с четиристепенно меню, очаквайте второто нещо, което да бъде сервирано пред вас да бъде предястието. То се сервира преди основното и в много от случаите е студен ордьовър. Обикновено е такова, че да бъде „изядено с ръка“ или с минимално използване на прибори. За първоизточници на предястието се смятат Русия и Китай, но за него има сведения още от Римската империя, където са се сервирали по две основни ястия - едното по- оскъдно, което е минавало за ордьовър. От foodpanda са подбрали най- възхитителните предястия, отличени от световните мастър шефове.

- Хапки с крема сирене и краставици. Колкото и обикновено звучи, това е едно от най- предпочитаните предястия. В един от най- скъпите холандски ресторанти, може да си поръчате срещу 86 евро.

- Руле със сирене и прошуто. Представлява малки палачинкови хапки, навити на руло. Разбира се сиренето и прошутото трябва да са от най- високо качество. Този италиански ордьовър може да поръчате срещу 165 евро в Милано.

- Пилешки дип. Приготвя се от пилешко месо и крема сирене, приготвени под формата на мус, запечен с три вида сирена. Него може да консумирате в Бъфало срещу 190 евро.

- Кралски скариди със сметана. Това популярно предястие се предлага в едни от най-добрите ресторанти в света. В Дубай може да го поръчате срещу 325 евро.

- Пълнени домати „Капрезе“. Този мини ордьовър представлява пълнен домат с бекон, гъста сметана, маслини и моцарела. В известен хотел в Швейцария, може да си го поръчате срещу скромната сума от 184 евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА