Last news in Fakti

17 Октомври, 2011 19:00 1 153 0

„Л'Ореал” - под попечителство?

  • „л'ореал”-
  • лилиан бетанкур
„Л'Ореал”  - под попечителство? - 1
Архив

Лилиан Бетанкур, наследничка на основателя на козметичната империя „Л'Ореал” (L'Orеal), ще бъде поставена под попечителство.

Това обяви днес адвокат на дъщеря й Франсоаз-Бетанкур-Мейерс, предаде АФП.

Поставянето на Лилиан Бетанкур под попечителство я лишава от мястото в управителния съвет на "Л'Ореал" и от председателския пост на холдинга, който контролира семейните дялове в групата, а какво ще бъде въздействието за световния гигант в производството на козметични продукти засега трудно може да се определи, отбелязва в. „Лез еко”.

Според в. „Фигаро” попечителството над Бетанкур ще се използва в предстоящата президентска кампания във Франция. Лилиан Бетанкур е тясно свързана с президента Никола Саркози, а боричканията във фамилията за наследството ще се отразят в политически дебат в навечерието на изборната кампания.

Лилиан Бетанкур ще бъде поставена под попечителството на по-големия й внук Жан-Виктор Мейерс, а имотите и наследството й са под попечителството на дъщеря й Франсоаз и общо на двамата й внуци Жан-Виктор и по-малкия Никола-Мейерс.

Малко преди началото на заседанието в. „Монд” публикува експертен медицински доклад за състоянието на Лилиан Бетанкур. Според този документ г-жа Бетанкур страда от Чсмесена деменция” и „болестта на Алцхаймер, която е в умерено тежък етап” и има установен „бавен дегенеративен церебрален процес”.

В интервю за „Журнал дьо диманш” Бетанкур, която тази седмица празнува 89-ия си рожден ден, заплаши, че ще замине за чужбина, ако съдът реши да я постави под попечителството на дъщеря й Франсоаз.

„Ако стане това, заминавам в чужбина. Ако дъщеря ми се заеме с мен, ще угасна”, заяви милиардерката.

През лятото на 2010 година Лилиан Бетанкур бе в центъра на шумен политически и финансов скандал във Франция, породен от семеен конфликт, който се пренесе и на политическата сцена и струваше поста в правителството на министъра на труда Ерик Вьорт, заподозрян в конфликт на интереси и незаконни финансови сделки.

Той все пак подаде оставка като касиер на пропрезидентската Съюз за народно движение.

В началото на септември една полемична книга на двама журналисти от в. „Монд
 отново раздуха аферата: от нейните страници един съдия обвини властта, че е оказала натиск върху свидетели, които били видели президента Никола Саркози да получава суми в брой от фамилията Бетанкур, за да финансира президентската си кампания от 2007 година. Президентството отхвърли тези обвинения и ги определи като „неверни”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА