Last news in Fakti

4 Септември, 2016 05:46 18 674 20

САЩ с най-тихата и незабележима подводница

  • подводница-
  • тиха-
  • незабележима-
  • сащ-
  • стелт-
  • технологии

Американският флот иска да противодейства на руските и китайски военноморски сили

САЩ с най-тихата и незабележима подводница - 1
Снимка: Wikipedia

Новите подводници на американския флот с ядрени глави ще бъдат най-тихите и незабележими, плавали някога. Такива амбиции имат военноморските сили на САЩ, съобщи „The National Interest“.

Стелт подводниците ще бъдат с „Х“-образна кърма и се очаква да влязат в употреба през 30-те години. Те ще бъдат жизненоважни във водния патрул.

Конструкторите им са взели конкретни мерки за интегриране на стелт технологиите с надеждата, че US подводниците ще бъдат неоткриваеми.

Експертите са на мнение, че технологичното предимство на САЩ по отношение на флота е заплашено от напредъка и на руските и китайски военноморски сили, които работят за „акустично превъзходство“ под вода.

От съществено значение в подводното преследване е подводницата да остане незабелязана, но в стратегическо отношение е важно и тя да държи в напрежение вражеските територии в случай на неочакван ядрен удар срещу САЩ. Поради тази причина стелт подводниците на US флота ще бъдат въоръжени и с модерни ядрени глави.

Една от ключовите иновации ще бъде „X“-образната кърма на машините. Новите стелт подводници ще бъдат значително подобрение на вече съществуващите от клас „Охайо“. Промените ще подобрят тяхната маневреност.

За разлика от настоящите подводници – задвижвани от механична технология - програмата за модернизиране предвижда новите да бъдат оборудвани с по-тиха електрическа система за задвижване, заяви военен от американския флот.

Машините ще бъдат въоръжени с ядрени глави „Trident II D 5“. Балистичните ракети са проектирани през март 1990 година.

Подводниците от клас „Охайо“ ще спестят и пари, заимствайки някои технологии от вече съществуващите от клас „Вирджиния“. В допълнение техните ядрени глави ще бъдат много по-модерни и няма да е нужно ядрено презареждане. Ще могат да продължат своите мисии дълги години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трол

    3 5 Отговор
    После краварските тролове, колеги да не пишат, че само руското е най- и без аналог!
  • 2 УС балон

    3 3 Отговор
    Кво, кво ?! 30-те години ?
    Това значи след 20 години, някъде към 2036-та год. по предвиждания, значи по-късно.

    Все ми се струва, че дотогава американския балон отдавна ще се е спукал и американците успешно ще са се самоунищожили и самоизбили един друг.
  • 3 Някой

    2 3 Отговор
    Надяват се да е невидима.Колкото са им невидими самолетите толкова ще са и подводниците.
    А изречението
    '' Балистичните ракети са проектирани през март 1990 година.''
    направо ме разсмя.
    Писачите на статии е добре малко по грамотно да съставят произведенията си.
  • 4 Kcaniba

    4 3 Отговор
    Т.е. Америке са стигнали до там, че трябва да гонят Русия)))
    Русия има такива отпреди 20 години, крава рита щял и да имат след 20 години....
    за руският ракетен комплекс КАЛИБЪРда не говорим))))
  • 5 мимо

    1 1 Отговор
    аааа, аз подозирам , че ще е тиха и невидима защото може би ще е по патент на българската подводница. Най-тихата и най-невидимата - направо я няма....

    Коментиран от #9

  • 6 Трифонов

    2 1 Отговор
    Чакайте сега да видим дали съм разбрал правилно. Значи... в момента се конструира най-яката, тиха и изобщо хипер ядрена подводница, която трябва да пипне руснаците по бели гащи и да ги накара моментално да паднат на колене и да сдадат оръжие... И информацията за това, че се работи по подобен проект, се разпространява чрез къде що има вестник и онлайн издание по света. Е, това наистина е възможно единствено в "демократичния" свят. Тежко ни и горко, ако се окажем на страната на тия, дето си представят оръжията както автомобилните производители новите си модели!
  • 7 Патето Яки

    1 1 Отговор
    Жалко за милиардите, милиони измират от глад и болести.
  • 8 Фронто

    2 0 Отговор
    И колко хора може да убие!Самогонът е много по_масов,по_невдимо деистващ и неизмермо по_евтин__а убива милиони.ВСЯКА година!Американците,преразгледаите си оръжейните приоритети.
  • 9 капиш

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "мимо":

    Именно ти си прав... Нашата бълхарската е най-тихата и Стелт 0 никой не я е виждал, никой не я е чувал, никой не знае имаме ли я или не, дотолкова е секретна, че и ние не знаем имаме ли такова нещо? Тя дълги години оше ше е най-тихата и невидима в света, докато цзарува номенклатурата Лапачи на постове навред, никой няма да я открие,...даже нашите военни ще се чудят изобщо имаме ли и какво е това?
  • 10 рес еоод

    2 0 Отговор
    Или както се пишеше едно време, всичко съветско е най- добро
  • 11 американски гении

    0 1 Отговор
    Ще, ще, ще.......ама още нищо не е готово, остават си като амбиции и мечти, които може и да не се осъществят(най-вероятно)
  • 12 аааааааа

    0 1 Отговор
    Мурзилките напълниха гащите......хахаххаааа
  • 13 елин

    2 1 Отговор
    Бих искал да припомня 1998-1999 година когато американците за първи път използват стелт (между другото тя е съветска технология още пре 70 те години но поради редица причини остава само на теория) при самолетите Б-2 (мисля че) 2 от тях бяха свалени от ПВО разработен 60 години върху Т-60 с 5 ракети.
    Американците както винаги казаха, че не са взели при разработка стелт технология - предвид старата съветска протвовъздушна ракетна система.А що се отнася до ел. двигателите при подводниците руснаците повече от 35-40 години ползват подобни подводници.

    Коментиран от #16

  • 14 ШибаниМаймуни

    1 0 Отговор
    Да е.. тая тъпа примитивност у тия хора само се въоражават и се надпреварват а хората умират от глад
  • 15 Бай Иван

    1 1 Отговор
    Такива подводници има вече българския флот ,даже нашите са с три пъти XL кърма и толкова са безшумни и неоткриваеми,че никой не ги знае къде са .С тях можем да отстоим даже на Нигерийския флот.
  • 16 Рас Путин

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "елин":

    Руския слон е най-големия слон на земята.Аман от русофили.
  • 17 Тридент

    1 2 Отговор
    Истината за следвоенните технилогии е следната

    99% са измислени в Гемрания преди 44г > пленени чертежи и вербувани учени до и през студената война > днес всеки се тупа в гърдите, че са негови, а са крадени и от руснаци и от хамериканци.
  • 18 чичо пичо

    3 3 Отговор
    Аааа бе от казашките оръжия по-велики няма бе. Питайте и всеки о.ран Русофилски задник ще се наака от кеф да хвали Руските ръждясали оръжия, допотопни, тромави, инертни скъпи и не ефективни.
  • 19 Kosio

    1 1 Отговор
    Не пишеъе глупости русия и китай са мн. Назад от сащ.9
  • 20 Дивуй

    0 2 Отговор
    На 18 и 19 номер дайте жълтите фанелки за днес