Last news in Fakti
  Тема: Украйна

10 Септември, 2016 10:31 1 359 1

Тимошенко: В Украйна съществува олигархичен консенсус

  • юлия тимошенко-
  • избори-
  • украйна

Тя иска предсрочни парламентарни избори в Украйна

Лидерът на партия „Баткивщина“ Юлия Тимошенко поиска предсрочни парламентарни избори в Украйна.

„Парламентът днес е нелегитимен, защото има обществена подкрепа на не повече от два процента. Това означава, че този парламент не се ползва с доверието на обществото и няма право да поема отговорност за правене на реформи“, каза Тимошенко в ефира на NewsOne. 

Според нея няма коалиция и отдавна е изтекъл срокът, в който президентът трябва да издаде указ за предсрочни парламентарни избори. Както съобщава NewsOne според Тимошенко в момента в Украйна съществува олигархичен консенсус. Тя твърди, че трагедията е в това, че хората, които влизат в политиката не оставят бизнеса си.

В интервюто за NewsOne Тимошенко заяви, че „Руската федерация е започнала война срещу Украйна, а вдъхновител на тази война е Путин“. Тя иска Международния съд в Хага да привлече към наказателна отговорност виновните лица“.

Тя подчертава, че Минските споразумения са показали своята неефективност и затова трябва да се изостави тази стратегия за регулиране на проблема в Източна Украйна и да се призове международната общност за изпълнение на меморандума от Будапеща.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    0 0 Отговор
    Дубрютро!

    Как иначе си представя тая кака Украйна да се дърли на русия и да слугува на американците! Много ясно че може да стане само чрез алчни и корумпирани късогледи мафиоти!

    Основната цел на управляващите в Украйна е да могат да си крадат на воля, като за целта трябва да имат външна подкрепа. И понеже са дошли на власт с подкрепата на САЩ и ЕС, трябва да се дърлят с Русия, да свалят гащи в американски интерес, и същевременно не им остава нищо друго освен да точат лиги по еврофондовете, както правят и управляващите у нас!

    И въобще на всякъде, където се слугува на американците е така! Явно хората такива предпочитат за местни "партньори", вероятно щото и те са такива и си се разбират на международния език на алчността!
Новини по държави: