Last news in Fakti

12 Септември, 2016 11:02 1 061 2

И в Беларус се появи опозиция

  • беларус-
  • избори-
  • опозиция

Резултатите няма да променят съотношението на силите

И в Беларус се появи опозиция - 1
Снимка: АП/БТА

За първи път за последните 20 години в парламента на Беларус ще има представител на опозицията. Това е Анна Конопацкая, която успя да спечели мандат в столицата Минск.

Това обяви председателят на ЦИК на Беларус Лидия Ермошина.

И в Беларус се появи опозиция

Анна Конопацкая е представител на Обединената гражданска партия.

И в Беларус се появи опозиция

Представителят на „Обществото за беларуски език“ Елена Анисим ще е другата представителка на опозицията в парламента. Тя е научен сътрудник от Института по езикознание към Академията на науките.

Освен управляващата партия в парламента влизат и Комунистическата партия, Беларуска патриотична партия и Републиканската партия на труда.

Резултатите няма да променят съотношението на силите в Беларус, но избирането на опозиционни представители в парламента е сигнал, че властите правят известни отстъпки пред исканията на Запада за демократични промени. Избирателната активност достигна 74,5%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стратокастър

    0 0 Отговор
    Когато бяхме васали на Русия БКП имаше опозиция - БЗНС ! Но те пак се управляваха от руснаците!
  • 2 cornholio

    0 0 Отговор
    И избирателната активност винаги беше 99.9% ;)
Новини по държави: