Last news in Fakti

13 Септември, 2016 17:41 1 600 3

Лидер на турска националистическа партия: Не сме щат на САЩ!

  • турция-
  • девлет бахчели-
  • сащ-
  • щат-
  • кметове

Ние сме независими, заяви лидерът на партията

Лидер на турска националистическа партия: Не сме щат на САЩ! - 1
Снимка: БТА/ AP

Турция не е щат на Съединените американски щати, ние сме независими. Това заяви лидерът на националистическата Партия на националното действие (MHP) Девлет Бахчели, цитиран от „Хюриет“.

Думите му са в отговор на критика на американския посланик Джон Бас към турските власти заради отстраняването на 28 кмета.

„Американският посланик надскача правомощията си. Той обижда страната ни и не проявява уважение. Турция не е щат на САЩ. Ние сме горда и независима нация“, заяви Бахчели.

Турските власти отстраниха от длъжност 28 кмета, заподозрени за връзки с Кюрдската работническа партия и организацията на проповедника Фетхуллах Гюлен „Фето“.

US посланикът в южната ни съседка заяви, че САЩ осъждат терористичните атаки в Турция, но местните трябва да имат право сами да избират градоначалниците си.

Двустранните отношения между Анкара и Вашингтон през последните седмици се движат по неравен път. Турция поиска екстрадицията на живеещия в Пенсилвания Фетхуллах Гюлен, но към този момент няма положителен отговор от американските власти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    0 1 Отговор
    Браво.. Ей това е да си имат хората национална политика и национални интереси.. Или си против тероризма или си за.. Или си бременна или не си.. Няма ако..

    Коментиран от #3

  • 2 мъжкар

    1 0 Отговор
    Турция не е щат на САЩ но за сметка на това е най-големия приятел на САЩ в региона .Това винаги е било така и ще остане така а изказвания като това са просто за пред масовия зрител.Иначе вярно че си имат собствена национална политика но повечето решения във външната политика са съгласувани със САЩ.
  • 3 ****

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    Как да няма ако! Представи си,че някой те е стиснал за гушата, е как да няма ако!
Новини по държави: