Last news in Fakti

15 Септември, 2016 08:59 737 0

Съществените преговори за Brexit ще започнат чак след година

  • brexit-
  • преговори-
  • великобритания-
  • ес-
  • херман ван ромпой

Херман Ван Ромпой заяви, че първо трябва да бъде сформирано германското правителство

Съществените преговори за Brexit ще започнат чак след година - 1
Снимка: БТА/ AP

Съществените преговори за излизането на Великобритания от Европейския съюз ще започнат едва след една година. Такава прогноза даде Херман Ван Ромпой, бивш председател на Европейския съвет и върховен представител на ЕС по външните въпроси.

В интервю за Би Би Си белгиецът заяви, че е малко вероятно Лондон и Брюксел да седнат на масата преди месец септември 2017 година, когато са парламентарните избори в Германия.

Херман Ван Ромпой заяви, че решението на Великобритания да напусне европейската общност е „политическа ампутация“ и подчерта, че британците са тези, които трябва да направят първата стъпка.

Референдумът на Острова се проведе през месец юни. Близо 52% от гласоподавателите избраха да напуснат ЕС. Британският премиер Тереза Мей заяви, че официалното начало на преговорите за напускане няма да бъде дадено преди 2017 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: