Last news in Fakti

19 Септември, 2016 23:34 1 181 0

Светът обещава милиарди долари за бежанците

  • бежанци-
  • оон-
  • хуманитарна помощ-
  • общо събрание-
  • япония-
  • китай-
  • сащ-
  • бежанска криза

Китай, Япония и САЩ обещаха значителни суми за справяне с кризата

Светът обещава милиарди долари за бежанците - 1
Снимка АП/БТА

Япония ще предостави 2,8 милиарда долара хуманитарна помощ за бежанците по света. Парите ще бъдат отпускани в продължение на три години. Това заяви японският премиер Шинзо Абе по време на изказването си на срещата на високо равнище на Общото събрание на ООН за бежанците.

Той добави, че хуманитарната помощ ще бъде разпределена между бежанците и мигрантите и страни, които ги приемат.

Японският премиер изрази надежда, че неговата страна ще играе водеща роля в намирането на решение за бежанския въпрос. Той заяви, че Япония е готова да си сътрудничи с всяка една страна, тъй като създалата се криза изисква съвместни и координирани усили от всички представители на световната общност.

Абе припомни, че на миналогодишното Общо събрание на ООН страната му обяви намерението си да отпусне 1,6 милиарда долара в помощ на сирийските и иракските бежанци, и за насърчаване на мира в Близкия изток и Африка.

По-рано САЩ заяви, че ще предостави 181 милиона долара хуманитарна помощ за Ирак.

На среща на върха на ООН в петък Китай също планира да осигури допълнителна хуманитарна помощ, която да спомогне за разрешаване на глобалната криза. Китайският премиер Ли Къцян обяви пред световните лидери, че страната му ще предостави сумата от 100 млн. долара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА