Last news in Fakti
  Тема: Украйна

22 Септември, 2016 08:21 1 141 4

Джо Байдън призова Украйна за реформи

  • джо байдън-
  • украйна-
  • ню йорк-
  • реформи-
  • санкции-
  • русия

Украйна трябва да отговори на доверието на ЕС, заяви Байдън

Джо Байдън призова Украйна за реформи - 1
Снимка: БТА/ AP

Американският вицепрезидент Джо Байдън заяви, че Украйна се нуждае от икономически и политически реформи, съобщи радио „Свободна Европа“.

В противен случай страната рискува да подкопае европейската подкрепа, изразяваща се в санкции срещу Русия, посочи Байдън. Той изрази позицията си в Ню Йорк по време на Общото събрание на Организацията на обединените нации.

Още новини от Украйна

Вицепрезидентът заяви, че има поне пет страни в Европейския съюз, които биха се отказали от санкциите срещу руснаците, поради което Украйна е необходимо да покаже решителност в политически и икономически аспект.

В метрополиса Джо Байдън се срещна и с украинския президент Петро Порошенко. Международният валутен фонд ще отпусне кредитен транш от 1 милиарда долара на Украйна.

Европейските страни наложиха икономически санкции на Кремъл след анексирането на Крим през 2014 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 линч

    0 0 Отговор
    Те щото го слушаха тоя и затова сега са на това дередже в Украйна. То голяма подкрепа от ЕС - санкции срещу Русия, да им пикаеш на подкрепата. А глупаците в Украйна си мислеха че към тях ще потекат реки от евро и долари, тъпанари. Линч за тоя.
  • 2 Реално

    0 0 Отговор
    Все по ясно се вижда че американците пускат по пьрзалката Украйна и я прехвьрлят с всичките и проблеми на Европа.След като синьт на Байдьн купи газопреносната система на Украйна за 1долар-познато ли ви е.....украинците вече не са интересни за САЩ.Сьтрудничеството им ще се ограничава само до степен да се поддьржа анти руската риторика...сьщо ни е познато нали....
  • 3 гост

    0 0 Отговор
    Байдън вие реформите вече ги направихте.За съжаление от където сте минали оправия няма.
  • 4 Мир

    0 0 Отговор
    Украинците сами си го нач.каха и изгубиха крим и донбас.Така е като се вярва на америка и германия.тия гледат как да забогатеят колкото се може повече.