2 Октомври, 2016 15:07 1 721 1

Унгария гласува. Въпросът е „колко“

  • унгария-
  • референдум-
  • виктор орбан-
  • бежанци-
  • ес-
  • квоти-
  • активност

Нужни са над 50% избирателна активност

Унгария гласува. Въпросът е „колко“ - 1
Снимки: БТА/ AP

В Унгария се провежда референдум, определян като поредният важен тест за оцеляването на Европейския съюз. Унгарските гласоподаватели трябва да кажат „да“ или „не“ на квотата за разпределение на мигранти.

За да бъде признат за валиден, над 50% от имащите право на глас трябва да отидат до урните. Към 13:00 часа изборната активност е била близо 24%, пише унгарското издание „Ориго“.

Пред „Индекс“ пък политическите анализатори правят прогноза – позовавайки се на часовете на активност при предишни избори – че до края на деня между 46-48% ще са пуснали своя глас.

Ако тази прогноза се окаже вярна, но референдумът ще е невалиден. Въпросът не е „как“, а „колко“ ще гласуват унгарците. Сондажите посочват, че по-голямата част от тях със сигурност ще гласуват против квотния принцип на разпределение, но за да бъде чут техният глас, трябва да има по-голяма активност.

Министър-председателят Виктор Орбан пусна гласа си в столицата Будапеща. Той е един от европейските хардлайнери срещу политиката на ЕС за прием на бежанци.

Унгария гласува. Въпросът е „колко“

Унгария гласува. Въпросът е „колко“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шампиона

    0 0 Отговор
    Ето това е премиер, който е патриот и верен на интересите на страната му и народа..! Жалко, че ние имаме за държавен глава оная кратуна..
Новини по държави: