Last news in Fakti

24 Октомври, 2011 15:39 1 876 1

Саркози към Камерън: Писна ми от теб

  • -
  • евро-
  • криза-
  • саркози-
  • камерън
Саркози към Камерън: Писна ми от теб - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Френският президент Никола Саркози скастри британския премиер Дейвид Камерън, защото му било писнало да слуша съветите на британеца за спасение на еврото, предаде „Скай нюз“.

Лидерите на ЕС се опитват да намерят изход от незавидното положение, в което се намира единна европейска валута. Вчера лидерите на съюза се събраха в Брюксел, а в сряда предстои нова сбирка, за която Саркози е на мнение, че трябва да се ограничи до 17-те страни, които използват еврото. Както е известно, Великобритания не е сред тях, но Лондон настоя всички 27 държави-членки да се съберат. За целта Камерът ще отложи визитата си до Япония и Нова Зеландия.

„Писна ни от критиките ти и това да ни казваш какво да правим“, заядливо подхвърлил френският държавен глава към Камерън. „Казваш, че мразиш еврото, а сега искаш да се месиш в нашите срещи“, възмутил се Саркози, който преди дни стана баща.

Френският президент е отегчен от постоянните съвети на Камерън за спасение на Еврозоната.

Лондон иска еврото да е силно и стабилно, но няма никакво намерение да се отказва от своята лира стерлинг.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Явор Иванов

    0 0 Отговор
    Правилно! Евала, Саркозка ;)