Last news in Fakti

18 Октомври, 2016 12:30 1 657 5

"Нормандската четворка" се събира в Берлин

  • нормандска четворка-
  • среща-
  • берлин-
  • украйна

На срещата ще бъдат обсъдени усилията за постигане на мир в Източна Украйна

"Нормандската четворка" се събира в Берлин - 1
Снимка: БТА/АР

Среща на "Нормандската четворка" все пак ще има. От офиса на германския канцлер съобщиха, че в сряда Ангела Меркел ще бъде домакин на среща, на която ще присъстват президентите на Русия, Украйна и Франция, предаде ДПА. Основна и единствена точка в програмата ще бъде обсъждане на инициативите за постигане на мир в Източна Украйна.

В изявлението от Берлин се казва още, че канцлерът е поканила Владимир Путин, Петро Порошенко и Франсоа Оланд да направят "оценка на изпълнението на договореностите от Минск от миналата среща и да обсъдят следващите стъпки" в процеса.

Четиримата лидери имат все по-редки срещи в т.нар. "Нормандски формат". Последната беше в Париж преди точно година. На тях се обсъжда спазването на споразуменията от беларуската столица Минск, постигнати с посредничеството на Германия и Франция през февруари 2015 г.

Планираната среща е повече от любопитна. Ако се осъществи, тя ще е първият случай, когато Путин посещава Берлин след избухването на украинската криза в началото на 2014 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 PROTEST

    0 0 Отговор
    21.10
    20.00
    SVETA NEDELQ
  • 2 Диди

    0 0 Отговор
    Какво значи,,ако се усъществи срещата,,?Путин е казал,че ще пристигне във Берлин.А и гледай ти,във Сирия има сега пауза.

    Коментиран от #5

  • 3 раптър

    0 0 Отговор
    Хермафродита скъса телефона да звъни на Путин да го кани , аман -заман идвай , че без теб си говорим на вятъра, а като той каза че идва , ще му налага санкции!!! И ще му говори за Сирия ! Артиле рийска кобила пред голямо препятствие виждали ли сте?!!!

    Коментиран от #4

  • 4 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "раптър":

    Oooo, ганьо балкански, я изкарай говедата! Я ни разкажи за сърбина Никола Тесла, я си оплюй малко народа!
  • 5 Д'Мин

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Диди":

    "ако се усъществи срещата", осъществи мила, с "О" нас "У".
    П.П. Та какъв ти беше коментара за интелекта ти?
Новини по държави: