Last news in Fakti

20 Октомври, 2016 20:06 1 546 2

Европейският съвет заседава в Брюксел

  • брюксел-
  • европейски съвет-
  • русия-
  • мигранти

Основните теми са миграцията, отношенията с Канада и Великобритания и евентуалното удължаване на санкциите срещу Русия

Европейският съвет заседава в Брюксел - 1
Снимки: БТА/АР

В белгийската столица Брюксел започна двудневната среща на Европейският съвет. Основните теми на форума са миграцията на Стария континент, отношенията с Канада и Великобритания и евентуалното удължаване на санкциите срещу Русия.

Тази вечер държавните и правителствените ръководители разговарят по темата за миграцията. В документите за срещата се отчита, че вече се наблюдава значителен спад в потока на идващите в Европа чужденци.

Европейският съвет заседава в Брюксел

Очаква се ЕС да призове за повишаване на броя на върнатите в Турция мигранти, незаконно проникнали на Стария континент през Гърция.

Ще се обсъждат и дългосрочните стратегически отношения с Москва. В писмото си до участниците председателят на Европейския съвет Доналд Туск определи Руската федерация като "важен съсед". Предвижда се разговорът да засегне външното руско влияние, включително в Сирия, Украйна и на Балканите.

Три месеца след като стана британски премиер, Тереза Мей участва в първата си среща на върха в Брюксел. Тя трябва да разсее опасенията на европейците от "твърд" Брекзит и да ги запознае с подробностите в британския план за напускане.

Европейският съвет заседава в Брюксел

Утре Европейският съвет ще обсъди търговското споразумение ЕС-Канада (СЕТА). Очаква се това да бъде решителен момент, защото домакинът на срещата Белгия засега отказва да подпише документа. Възможно е на заседанието да бъде постигнат пробив, като в противен случай не е изключено насроченото за следващата седмица заседание ЕС-Канада да бъде отменено.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шшшттт

    0 0 Отговор
    ДАМ, по-малко били джагалите, щото на Мутрата му е наредено да стоят тука. Там намалявали, тука стават все повече. Ама няма да стане номера. Много вече не могат да траят ин на Мутряка гнусен ще му отеснее.
  • 2 909 БЪЛГАРИЯ

    0 0 Отговор
    ЕВРОПЕЙСКИЯТ КЕНЕФ !!! WC !
Новини по държави: