Last news in Fakti

22 Октомври, 2016 08:20 1 178 0

Влак дерайлира в Камерун, десетки загинали

  • камерун-
  • влак-
  • загинали-
  • жертви-
  • дерайлира-
  • ранени

Води се разследване за причините за инцидента

Влак дерайлира в Камерун, десетки загинали - 1
Снимка: БТА/ AP

Най-малко 55 души са загинали, а над 300 са ранени при дерайлирането на влак в африканската страна Камерун, съобщи Telegraph.

От министерството на транспорта обявиха, че претъпканият влак е пътувал между двата най-големи града, когато е дерайлирал.

Инцидентът е станал близо до град Есека, намиращ се на 120 километра западно от столицата Яунде. Влакът се е движел от Яунде до Дуала.

Властите обявиха, че са били добавени допълнително вагони заради големия брой пътници, искащи да хванат влака. Води се разследване за причините за тежкия инцидент.

Служител на железниците заяви, че сред жертвите има много жени и деца. На място са пристигнали спасителни екипи, за да окажат помощ. Ранените са били транспортирани в най-близките болници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА