Last news in Fakti

26 Октомври, 2016 09:42 1 563 0

Какво всъщност мисли Тереза Мей за Brexit?

  • тереза мей-
  • великобритания-
  • brexit-
  • ес-
  • бизнес-
  • сигурност

За сигурността ни е по-добре да сме част от ЕС, казва Мей в седмиците преди референдума

Какво всъщност мисли Тереза Мей за Brexit? - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Таен аудиозапис разкрива какво всъщност мисли Тереза Мей за излизането на Великобритания от Европейския съюз, съобщи „Гардиън“.

Той е направен месец преди провелия се референдум по време на среща с представители на „Голдман Сакс“. Според Тереза Мей след излизане от общността редица компании ще напуснат страната.

Тя предупреждава, че бизнес климатът ще се влоши, ако се стигне до сценарий Brexit. Близо 52% от британците гласуваха за излизане от Европейския съюз.

„Смятам, че икономическите аргументи са ясни. Мисля, че да бъдеш част от 500-милионен търговски блок е важно за нас. Много хора инвестират във Великобритания, защото сме част от Европа“, казва Тереза Мей, която след референдума зае поста министър-председател на страната.

В речта си британката подчертава икономическите ползи за това Великобритания да е част от Европейския съюз. Освен икономически, ползите според нея са свързани и със сигурността. Мей изразява убеденост, че като част от ЕС Великобритания е по-сигурно място най-вече заради механизмите за издаване заповеди за арести и споделянето на разузнавателна информация между отделните страни.

В началото на този месец британският премиер заяви, че член 50 от Лисабонския договор ще бъде задействан до края на месец март 2017 година. „Ще си върнем властта и силата“, заяви Тереза Мей, която наследи на поста Дейвид Камерън, подал оставка след референдума във Великобритания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: