Last news in Fakti

6 Ноември, 2016 13:18 1 443 0

Нощта на Гай Фокс разтресе Лондон

  • лондон-
  • гай фокс-
  • арести

Задържани са 47 души

Нощта на Гай Фокс разтресе Лондон - 1
Снимка: БТА/AP

Масови демонстрации имаше в Лондон през тази нощ в чест на Деня на Гай Фокс във Великобритания, съобщи „Инкуизитър“.

На 5-ти ноември Гай Фокс, застава начело на преврат, имащ за цел да взриви Камарата на лордовете в английския парламент, докато кралят е вътре. Планът се проваля, а по-скоро Фокс е екзекутиран. Въпреки това, много британци считат Фокс за символ на борбата срещу системата.

В чест на датата хиляди хора излязоха по улиците на Лондон, за да участват в т.нар. „Марш на милионите маски“. Повечето от тях носиха маски с лика на Фокс.

Един от митингите беше организиран от организацията „Анонимус“. В крайна сметка на събитието са избухнали сблъсъци с полицията. Задържани са били 47 души. В някои от тях е било открито оръжие, а в други наркотици.

Протестиращите са използвали пиротехника. Някои от тях са отказали да си свалят маските.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: