Last news in Fakti

6 Ноември, 2016 18:26 1 577 0

Хилъри Клинтън и Франсоа Оланд били роднини

  • хилъри клинтън-
  • франсоа оланд-
  • роднини-
  • франция-
  • сащ-
  • далечни-
  • генеалогия

Клинтън имала далечна родствена връзка и с Мадона

Хилъри Клинтън и Франсоа Оланд били роднини - 1
Снимки: БТА/ AP

Кандидатката за президент на Щатите Хилъри Клинтън и френският президент Франсоа Оланд имат далечна родствена връзка, съобщи „Паризиен“. Изданието се позовава на проучване на Жан-Луи Бокарно, специалист по генеалогия.

В своя книга, в която разглежда родствените отношения в световната политика, той стига до интересен извод, посочват френските издания.

Прабабата на кандидатката на демократите е от Квебек, където пък нейните предци са пристигнали от село Брувилер, намиращо се във френския департамент Мозел. Предците на Клинтън са живели и в други части на Франция – Нормандия, Пикардия и долината на Лоара.

Според френския генеалог далечен клон от родословното дърво на Хилъри Клинтън се пресича с предците на настоящия френския държавен глава Франсоа Оланд.

Любопитно е и, че Клинтън има далечна родствена връзка със Селин Дион и Мадона.

Що се отнася до прекия й конкурент за президентския пост – Доналд Тръмп – то неговите роднини са мигрирали в САЩ от Германия и той няма никакви корени във Франция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА