Last news in Fakti

20 Ноември, 2016 13:33 1 206 2

Анархисти вилняха в Холандия (видео)

  • анархисти-
  • холандия

Сто шейсет и шест демонстранти с маскирани лица бяха арестувани снощи в Хага на демонстрация на "антифашисти и анархисти, протестиращи срещу полицейското насилие и потисничеството на правителството", предаде ДПА, като цитира холандската полиция.

Близо 200 души се събраха в центъра на града на протеста под наслов "Да се борим с репресията". "В началото на демонстрацията мнозина протестиращи покриха лицата си с шалове, качулки и слънчеви очила", съобщи полицията и уточни, че разрешение за проявата е било дадено при условие, че участниците няма да скриват лицата си.

След като те отказаха да свалят маските, кметът реши да прекрати събитието, гласи съобщението на полицията. "Група от 166 протестиращи остана на площада и там бяха задържани от полицията за нарушение на закона за публичните прояви", се посочва в съобщението.

Задържаните са отведени в полицейското управление, за да бъдат разпитани. На мястото на протеста са намерени незаконни пиротехнически средства, бомбички с боя, тояги и чук, добавят органите на реда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гневен

    4 0 Отговор
    Чиста диктатура-и то срещу собствените си граждани...Значи ония талибани могат да ходят с чаршафи и бурки от които не се виждат лицата им-и офицялната власт ги подкрепя и толерира-а гражданите на Европа неможе...Ето заради такива безумия ще се срине Е.С. и ще се вьзроди национализма-факт.Защото от либералната толерантност на политиците страдаме ние-евро гражданите....затова ако продьлжават тези глупости на управляващите,ще се радваме да се разпадне Е.С....не за друго...А на тях все някой друг им е виновен-лицемерни .......
  • 2 гост

    1 2 Отговор
    Това не са анархисти.Това са вандали.
Новини по държави: