Last news in Fakti

31 Октомври, 2011 08:47 1 170 0

САЩ обвини Берлускони в трафик на хора

  • руби-
  • рубигейт-
  • силвио берлускони
САЩ обвини Берлускони в трафик на хора - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американският Държавен департамент е включил италианския премиер Силвио Берлускони в списък с търговци на хора, пише в. „Телеграф“.

За основание е послужило поредното дело срещу Берлускони по случая „Рубигейт“.

Италианският премиер е обвиняван в сексуални контакти с мароканската имигрантка Карима ел Махруг, известна с прякора си Руби - Разбивачката на сърца. Съгласно италианското законодателство сексуалните действия с проститутка, която няма навършени 18 години, е забранено.

Мис Ел Махруг е била една от 33-те жени, които са имали сексуална връзка 74-годишния премиер и милиардер в замяна на пари и на скъпи подаръци, сред които бижута, коли и апартаменти за безплатно ползване, уточнява в. „Телеграф“.

Като злоупотреба със служебно положение се възприема обаждането му в полицията през май миналата година, когато Берлускони дори се намесил за освобождаването на мароканката, задържана за кражба на 3000 евро от нейна съквартирантка.

Тогава италианският премиер настоявал момичето да бъде пуснато, защото бил информиран, че то е племенница на тогавашния египетски държавен глава Хосни Мубарак - нещо, което не е вярно.

Съобщенията в пресата свидетелстват за участие на трети страни, което говори, че момичето е било жертва на трафик на хора, аргументира се Държавният департамент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА