18 Юни, 2012 20:14 1 208 0

Искат 3,8 г. затвор за Берлускони

  • силвио берлускони-
  • съд

Прокуратурата в Милано поиска затвор от 3 години и 8 месеца срещу бившия италиански премиер Силвио Берлускони, обвинен в данъчна измама в рамките на делото Медиасет, съобщиха местните медии.

По това дело Берлускони е обвинен, че изкуствено е завишил цената на правата за разпространение на филми, купени от притежавани от него компании-паравани при препродаването им на медийната му империя Медиасет.
По този начин компанията е създала черни каси в чужбина и е намалила печалбите си в Италия, за да плаща по-малко данъци. В пледоарията си прокурорът Фабио Де Паскуале заяви, че разходите за купуване на филмите от Медиасет били "надути" с 368 милиона долара само в периода 1994-1998 г., а от 2001 до 2003 г. сумата била 40 милиона евро.
Силвио Берлускони беше "на върха на ръководната верига в сектора на телевизионните права до 1998 г.", допълни прокурорът, който поиска също така затвор от 3 години и 4 месеца срещу Феделе Конфалониери, президент на Медиасет и дясна ръка на Берлускони в аферите.
Според Де Паскуале черните каси в чужбина на Медиасет "носят пръстовите отпечатъци" на Силвио Берлускони. Бившият италиански премиер, който отстъпи поста си през ноември 2011 г. на Марио Монти, е съден в Милано по още две дела - аферата Милс, по която е обвинен в корумпиране на свидетел, и по аферата Рубигейт.
По второто дело Берлускони е съден за това, че е плащал за сексуални услуги на непълнолетната мароканка Руби между януари и май 2010 г. и е злоупотребил с властта си, като се е обадил на полицията в Милано, за да я освободят след задържането й за предполагаема кражба.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: