Last news in Fakti

6 Декември, 2016 13:39 4 553 2

Само коли с четни номера по улиците на Париж (Снимки)

  • париж-
  • трафик-
  • замърсяване

Инициативата е част от програма на кмета Ан Идалго да се бори със замърсяването на въздуха във френската столица

Само коли с четни номера по улиците на Париж (Снимки) - 1

Властите в Париж отново въведоха мерки за ограничаване на замърсяването на въздуха. Във френската столица днес работи 24-часова схема за регулиране на трафика по улиците на града, информира ТАСС.

Парижката полиция информира още през уикенда, че днес само автомобилите с четни номера ще могат да се движат по улиците на столицата и околните предградия. Общо 140 пункта в целия град ще отстраняват от движение всички коли с нечетни номера.

Само коли с четни номера по улиците на Париж (Снимки)

Само коли с четни номера по улиците на Париж (Снимки)

През целия ден градският транспорт в Париж е напълно безплатен. Мярката има цел да се насърчи ползването му за сметка на личните автомобили.

Инициативата е част от амбициозната програма на кмета Ан Идалго да се бори със замърсяването на въздуха във френската столица и да направи града по-удобен за пешеходци и велосипедисти.

Само коли с четни номера по улиците на Париж (Снимки)

Схемата досега е прилагана два пъти в миналото - през 2014 и 2015 година. Тя включва на ротационен принцип автомобилите с четни, а понякога и с нечетни регистрационни номера.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Д'Мин

    3 0 Отговор
    А можеше по-лесно, всички дкзели на полето(що пък не с един плуг отзад), и в Париж само коли с нормални двигатели.
  • 2 СДФГ

    2 0 Отговор
    Начи щом в Париж е мръсен въздуха, сметайте кво е у тоа коптор СОфия. Всеки дето е бил в западен град знае,че можеш цял ден да ходиш пеш и после вечерта обувките ти нямат грам прах.Я го пробвайте тва у СОфия. Ужас
Новини по държави: