6 Декември, 2016 20:29 2 631 2

Евакуираха хиляди берлинчани заради бомба от Втората световна война

  • бомба-
  • берлин-
  • германия-
  • евакиация-
  • втора световна война

Бомбата е имала два детонатора и таймер

Евакуираха хиляди берлинчани заради бомба от Втората световна война - 1
Снимки Туитър

Германската столица днес бе обхваната от хаос заради бомба от Втората световна война.

Хиляди жители на Берлин бяха евакуирани, услугите на градския транспорт бяха нарушени, а подаването на газ, към домовете на част от берлинчани, спряно, за да могат спецекипите да започнат обезвреждането на бомбата, съобщава Sky news.

50 килограмовата бомба, с антикварна стойност, бе открита в Нойкьолн, предградие на Берлин, с около 2600 жители.

Експертите по обезвреждане на бомби са открили два детонатора и нещо, което по-късно е описано като "бияч", свързан с единия от детонаторите.

По-късно полицията позволи на жителите да се върнат по домовете си и потвърди, че бомбата е била обезвредена.

Това е втората бомба, от времето на Втората световна война, която бива намерена в германската столица този месец. Предишното взривно устройство, открито в югозападния квартал Целендорф, е тежало 250 килограма и е било част от въоръжението на руската освободителна армия.

През Втората световна война Берлин, столица на нацистка Германия, е бомбардирана със страшна сила по време на стотиците въздушни нападения, извършени в периода между 1939 г. и 1945 г.

Евакуираха хиляди берлинчани заради бомба от Втората световна война


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бахура

    1 2 Отговор
    Какво са освобождавали руснаците през Втората световна?
  • 2 onq s konq

    2 0 Отговор
    Майсторлъка е да "освобождаваш" с дефектни муниции!И все пак когато "руските" войници с дръпнати очи са повече от патроните на противника,накрая го затискат само с тежестта на телата си.
Новини по държави: