8 Декември, 2016 10:06 2 159 5

Германски съд върна мюсюлманките в часовете по плуване 

  • буркини-
  • плуване

Конституционният съд постанови, че крайноконсервативни мюсюлмански момичета са длъжни да участват в уроците в училище

Германският Конституционен съд постанови, че крайноконсервативни мюсюлмански момичета са длъжни да участват в смесени уроци по плуване в училище, предаде ДПА.

Съдът отхвърли жалба на родителите на 11-годишно момиче, които искаха то да бъде освободено от уроци по плуване, защото смята, че дори буркините - покриващите цялото бански костюми, носени от мюсюлманки, нарушават изискванията на исляма за прилично облекло.

Във Федералната република се водят оживени дебати за ролята на исляма в обществения живот. Страната се стреми да интегрира над един милион кандидати за убежище, предимно мюсюлмани.

Канцлерът Ангела Меркел, чиято консервативна партия ХДС беше наказана на редица регионални избори за политиката на отворени врати към бежанците, тази седмица предложи да се забранят бурките на обществени места.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой

    5 0 Отговор
    АУУУУ срамота.В Германия нямат ли си БХК да се намеси.Това е такъв тормоз и незачитане на правата на горките мюсюлмани.
  • 2 шшш

    6 0 Отговор
    Въпроса не в бурките ,тях ще забраним, а какво има в главите им , а там има само едно-аллах акбар барабар . Още от деца им втълпяват че те са нещо различно от нас -правоверни. Въпроса ми какъв дявол не стоят в кочината си , а идват да разрушат дома ни..Стойте си у вас и навеждайте се по 5пъти на ден към вашия господ ,защото то се видя че и той ви изоставил ,като какви зверства вършите..УЖАС...
  • 3 Steve

    1 0 Отговор
    ЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ!! Баба Меркел се събудила? Ц-Ц А бе тя да не би да започна да осъзнава какви ги надроби? Ако германците не я свалят, тежко им!! Пък и Европата да му мисли. Не, никой не мисли. Сега в ЕС е модерно да си толерантен към нетолерантните, да се дупиш на Ердоган и мигрантите. Бабо Меркел, где така? На джамия, Мустафа!!!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 тошибиян

    2 0 Отговор
    МА КАТ ФЛЕЗАТ ТАЛИБАНКИТЕ У ВОДАТА МОЕ СА НАМОКРАТ БОМБИТЕ И ДА НЕ ГРЪМНАТ ХАХХАХА
Новини по държави: