Last news in Fakti

10 Декември, 2016 01:45 2 333 0

Една катерица в заклещено положение

  • катерица-
  • мюнхен-
  • германия-
  • спасяване-
  • заглещена-
  • шахта

Мъничето е получило името Оливио

Една катерица в заклещено положение - 1
Снимки Туитър

В германския град Мюнхен се проведе дълга и напрегната спасителна операция, след като малка червена катерица се заклещи в капака на улична шахта, пише Би Би Си.

Животинчето пропаднало в една от дупките на металния капак и заради дългите си и криви задни крака не могло да се измъкне само. Тук на помощ дошли няколко местни жители, които се опитали да извадят катерицата.

Една катерица в заклещено положение

Първоначалните опити за освобождаване включвали много зехтин, като хората предположили, че мазната течност ще помогне на животинчето да се промуши през дупката. Този план обаче се провалил най-вече заради големите задни крака на заклещеното мъниче.

На мястото на инцидента пристигнал и спасителен екип от общината, който вдигнал капака на шахтата и избутал катерицата през отвора в противоположна посока.

Местните хора нарекли катеричката "Оливио" след мазната спасителна акция.

Изтощеният Оливио сега си почива и се възстановява от премеждието, като е под постоянното наблюдение на служителите в местен приют за животни. Неговите болногледачи казват, че той се чувства много добре, пие глюкоза и стръвно похапва ядки.

Една катерица в заклещено положение


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: