Last news in Fakti

10 Декември, 2016 13:10 3 067 15

Хиляди бягат от Алепо заради наближаващата победа на Асад

  • алепо-
  • сирия-
  • бягат-
  • евалуация-
  • бунтовници-
  • правителствени сили

Според руската армия бойните действия са спрели, но активисти твърдят друго

Хиляди бягат от Алепо заради наближаващата победа на Асад - 1
Снимки Синхуа / БТА

Близо 18 000 души са избягали от източната част град Алепо през последните 24 часа, съобщи руското министерство на отбраната в събота.

Сирийските правителствени сили все повече затягат обръча около териториите, които все още са под контрола на опозицията, в северния сирийски град, съобщава АП.

Говорителят на руското военно министерство ген. Ген Игор Конашенков заяви, че сирийските войски отново са преустановили своята офанзива, за да дадат възможност на цивилните да се евакуират от района, в който се водят сраженията. Но Сирийска обсерватория за правата на човека заявява, че тежките сблъсъци все още продължават.

Според руския център за помирение в Сирия, 17 971 цивилни, включително 7 542 деца, са напуснали, контролираният от бунтовниците, район на Алепо през последните 24 часа.

Подкрепена от Русия, сирийската правителствена армия се опитва да си върне контрола над някога величественият град Алепо, който беше икономически център на Сирия, от 2012 г. насам, когато бунтовниците го превзеха и превърнаха в своя крепост. Днес сирийското правителство е на крачка от победа в Алепо, след като през последната седмица пое контрола над повече от 75% от териториите в източната част на града.

Хиляди бягат от Алепо заради наближаващата победа на Асад


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    24 0 Отговор
    Айде да се свършва с терора на главорезите в Алепо. И сирийската армия да се насочи за освобождаване и на Ракка от подкрепяните от сащ, ес и нато главорези от идил.

    Коментиран от #3

  • 2 бббббб

    15 0 Отговор
    Браво.
  • 3 ззззззззззззз

    14 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бай хой":

    Ами нас Българите кой ще ни освободи ?
  • 4 mediator37

    17 0 Отговор
    Сухопътната руска военна машина мачка.
  • 5 roko

    12 2 Отговор
    Слава на велика Русия!

    Коментиран от #6

  • 6 Гост читател

    4 10 Отговор

    До коментар #5 от "roko":

    Родоотстъпник, чуждопоклонник. Слава на България,няма ли да кажеш или само знаеш да си поднасяш разтворения г.з на чужди държави?
  • 7 ПАК ДЕЗИНФОРМАЦИЯ И ИЗКРИВЯВАНЕ

    11 0 Отговор
    ЩО НЕ ПИШАТ В КОЯ ПОСОКА БЯГАТ.МАЙ СИ ТЪРСЯТ АСАД АМА НЯМА КАК ДА СЛОЖАТ ТАКОВА ЗАГЛАВИЕ.
  • 8 ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ

    10 1 Отговор
    Много неправилно,подвеждащо,платено,слугински заглавие.Не бягат от Асад,а се радват,че са освободени от Асад и Русия.Даже по немските тв. от немай-къде,даваха как руснаците им раздаваха храна след освобождавани им ислямистите,подкрепяни от Западно-Еврогейските малоумници и краварите.А знаете,че в Германия медиите са най-манипулирани и ръсят само дезинформационна пропаганда.
  • 9 ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ

    13 1 Отговор
    Много неправилно,подвеждащо,платено,слугинско заглавие.Не бягат от Асад,а се радват,че са освободени от Асад и Русия.Даже по немските тв. от немай-къде,даваха как руснаците им раздаваха храна след освобождавани им от ислямистите,подкрепяни от Западно-Еврогейските малоумници и краварите.А знаете,че в Германия медиите са най-манипулирани и ръсят само дезинформационна пропаганда.
  • 10 Диди

    0 7 Отговор
    Моля да ни поясниш как са медиите в Германия и каква пропаганда правят?Предполагам,че живееш в Германия.
  • 11 стоян георгиев

    1 8 Отговор
    само болни хора могат да вярват че 3-4000 бунтовника са държали на сила 200000 човека в източно алепо.тва технически е невъзможно и се вижда нагледно в мосул където всеки ден кервани от хора излизат от владяната от идил територия,а в алепо хората ядяха плевели само и само да не попаднат при асад.абсолютни лъжи са че руснаци и асадисти ги хранели и обгрижвали ако бе така те щеше предвидливо да са направили големи полеви лагери подобно на тези краи мосул където да се прибере тва множество.сега въпросните клетници ще тръгнат към турция и после насам,щото много харесват асад дето мислил за тях и превърна домовете им в пепелище.преди това обаче огромен брои мъже и младежи ще бъдат отвлечени изтезавани и избити от службите на асад,процеса вече е започнал.

    Коментиран от #13

  • 12 Диди

    0 7 Отговор
    По немския канал показаха как руски военни даваха ,,торби,,пълни с храна на хората.Асад няма право да живее,избил е хиляди хора,които не харесвали политиката му,много жени и малки деца,,момичета,,са били изнасилвани от военните на Асад.Асад направи преди години гражданска война и почна да избива народа си,използва и химическо оръжие срещу тях.Асад трябва да бъде осъден и докато умре да не излиза от затвора.А най справедливата присъда за такъв убиец е ,,смърт,,.
  • 13 на Деса шушито

    8 1 Отговор

    До коментар #11 от "стоян георгиев":

    Но пък е технически възможно в цял Мосул 5000 ислямисти (толкова са останали според аверикански оценки) да държат стотици хиляди мирни граждани! Така ли бе Десо-Стоян-ТО? Значи в Алепо не е възможно, но в Мосул е възможно! Или пък жителите са симпатизанти на ИДИЛ и доброволно си седят в града? Или пък си козяшко тролче плещещо глупости за някой цент?

    Коментиран от #14

  • 14 стоян георгиев

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "на Деса шушито":

    и в мосул не е възможно както писах в преден пост и затова се направиха огромни лагери извън града и те се пълнят постоянно от хора излезли от зоната на военните деиствия.казал съм ти да не спориш с мен ,видя кво стана с пиночет оказа се че пак съм прав тук също!
  • 15 Петър Янчев

    2 0 Отговор
    Къде беше ООН досега.Когато разстрелваха невини граждани.Сега дсе загрижи за ТЕРОРИСТИТЕ- ДЖИ ХАДИСТИ.Защото войските на Сирийската армия със съдействието на Руската авиация им разказаха играта.Катар и САУДИТСКА АРАБИЯ Гризнаха дръвцето
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания