11 Декември, 2016 00:00 2 023 3

Порошенко, къде са парите?

  • украйна-
  • петро порошенко

ЕС се съмнява, че европейските милиарди са откраднати, а Евромайданът е финансова измама

Сметната палата на ЕС е подготвила отчет, наречен „Помощта за Украйна“. Документът, който не носи политически, а по-скоро технически характер, се явява своеобразна ревизия на финасовата помощ на Брюксел към Киев.

Автори на документа са експерти от Брюксел, които са анализирали сведения за период 2007-2015 г. Става дума за сума в размер на 15 млрд. долара, десет от които са изплатени след събитията на Евромайдана през периода 2014−2015 г.

Според доклада отпуснатите средства са „безпрецедентно големи и щедри“. Още повече, че става дума за програми и реформи, които не са предварително уточнени, а това е нехарактерно за политиката на ЕС.

В доклада съществуват съмнения, че европейските милиарди са откраднати и дали Евромайданът не е огромна финансова измама? След анализ на трите основни направления за подобряване на ситуацията, за които би трябвало да бъдат изразходвани парите: купуването на газ, системата на публичните финанси и борбата срещу корупцията - одиторите стигат до заключението, че „положението не е радостно“. „Процес на реална промяна в Украйна има, но е изключително бавен, непоследователен и "много крехък", пише в доклада.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бати

    23 3 Отговор
    Аааа, ше се сетите евроидиоти такива
  • 2 Трол

    7 0 Отговор
    А козяшките колеги къде са?
  • 3 Kcaniba

    1 0 Отговор
    Ахахаха!!
    Къд са парите ли!!???
    Ми къде то всичките пари от 25 години незалежност!!
    Защо имаше газови кризи в Европа, защото Русия, по точно Газпром не даваше газ в тръбите, а защо според вас не са подавали газ!???
    А да , от козяк, са рекли, защото руснаците са лоши и упражняват натиск!!!
    Ахахах, сега къде са парите!!!??
    За кой ли път, шушумиги!!!)))
Новини по държави: