Last news in Fakti

12 Декември, 2016 08:14 2 787 3

Турция удари кюрдите в Ирак

  • турция-
  • кюрди-
  • ирак

Нанесени са серия от удари срещу ПКК

Турция удари кюрдите в Ирак - 1
Снимка: БТА/АP

Турската авиация е атакувала няколко позициите кюрдите в Северен Ирак, съобщи „IBT”.

Атаките идват след бомбените атентатите в Истанбул, които отнеха живота на 38 души. След атентатите турските власти обещаха „отмъщение“.

Атаките са били извършени в късните часове на вчерашния ден. Това е станало, след като турското разузнаване е предало информация за позициите на кюрдите.

Ударени са били 12 позиции на ПКК. Ударите са били извършени от турски изтребители.

Отговорността за атентатите в Истанбул беше поета от организацията „Кюрдски соколо“. Групата е крило на Кюрдската работническа партия – ПКК. От там вече поискаха освобождаването от затвора на Абдула Йоджалан. Той е лидерът на ПКК.

„В Турция няма да има мир, докато Йоджалан не бъде освободен“, заявиха от „Кюрдски соколи“.

„Рано или късно, ние ще имаме нашето отмъщение. Тази кръв няма да бъде оставена по земята. Няма значение каква цена ще платим. Ние се фокусираме върху бремето на терора. Народът ни не бива да има съмнения. Ние ще се борим с терора до край. Трябва да сме смели“, заяви президентът Реджеп Ердоган.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Софрони

    0 0 Отговор
    А кой е външния президент щом този е вътрешния?
  • 2 РОПА

    3 3 Отговор
    Ако се престрашиш да кажиш че удари терористите тогава ще си журналист говори истината че ПКК е терористична организация призната от ЕС,САЩ,РУСИЯ,в това число и БЪЛГАРИЯ
  • 3 Хак

    1 1 Отговор
    Заличаване на терористите до един !
Новини по държави: