Last news in Fakti

14 Декември, 2016 18:41 1 398 7

Путин е най-влиятелната личност според сп. "Форбс"

  • путин-
  • форбс

Руският президент Владимир Путин остава за четвърта поредна година най-влиятелната личност в света в годишната класация на сп. "Форбс".

От своята родна страна до Сирия, като се премине през американските избори, руският лидер продължава да постига целите си, се казва в аргументацията на изданието.

Конвенционалните световни стандарти не могат да възпрат неговото влияние, което се увеличи през последните години. През 2016 г. руски хакери бяха обвинени, че са проникнали в имейл акаунти на членове американската Демократическа партия в опит да подпомогнат кампанията на Доналд Тръмп, който редовно хвалеше лидерския стил на Путин. Кремъл отрича обвиненията, Тръмп също изключи възможността за външна намеса в изборите, въпреки че анализ на ЦРУ, за който медиите съобщиха, твърди обратното, се казва още в аргументацията.

В нея се отбелязва, че влиянието на Путин може да се засили в идните години с влизането на вероятен негов съюзник в Белия дом.

На второ и на трето място в класацията са съответно новоизбраният американски президент Доналд Тръмп и германската канцлерка Ангела Меркел.

На четвърто място е китайският президент Си Цзинпин, следван от папа Франциск на пета позиция. На шесто място е Джанет Йелън, ръководителката на американската централна банка.

Местата от седмо до десето са за съоснователя на Майкрософ Бил Гейтс, за ръководителя на Алфабет и Гугъл Лари Пейдж, за индийския премиер Нарендра Моди и за създателя на Фейсбук Марк Зукърбърг.

Европейският централен банкер Марио Драги е на 11-о място. Новата британска премиерка Тереза Мей е на 14-о място. Милиардерът Уорън Бъфет е на 15-о място.

Президентът на петролния гигант Ексън Мобил Рекс Тилърсън, който Тръмп номинира вчера за държавен секретар, е на 24-о място, точно зад президента на Франция Франсоа Оланд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лалугера

    12 3 Отговор
    За сметка на това пък Обама е най-мразеният, такава каша забърка етиопецът че ...........
  • 2 Kcaniba

    5 3 Отговор
    адубрютро сватья!!!
    тя булката е ...
    Нещо ново дакажете?)))
    Да почнете да виждате, да мислите....
  • 3 Уууууу

    4 0 Отговор
    На полезрението на списание,, Форбс " попадна наскоро един голям наш политик изявил се с,, Тъпоумното си поведение " макар че същия се има за много Умен и не забравя да го покаже по неговия си начин....

    Коментиран от #4

  • 4 Коментара

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Уууууу":

    Имаме точно това което заслужаваме, пъдар, огледай се какъв е материала, или по-точно какви СМЕ материала
  • 5 ссс

    2 6 Отговор
    Тате, възможно ли е някога, списание "Огоньок" да признае Обамката за човек на годината ? Неее сине, това е фантастика !
  • 6 Бай хой

    7 3 Отговор
    обаньаньа пък е на 48 място. Никога действащ хамерикански президент не е бил толкова ниско в класацията.

    А ве козячета жалки ко тана аааа? Май политиката на колонизиране и избиване на местните населения отново се провали.
  • 7 стуянчолайномета

    4 0 Отговор
    чакаме тянката да се изплюе :)