Last news in Fakti

18 Декември, 2016 16:53 1 798 4

Нова чистка сред военните в Турция

  • турция-
  • военни-
  • арести

Над 90 души са арестувани

Турските власти са арестували над 90 високопоставени военни по обвинения за връзки с организацията на Фетхолах Гюлен, съобщи Memo.

Съд в Истанбул е издал заповед за задържането на 530 военни. Общият брой на задържаните е 91.

Трима от заподозрените вече са били арестувани по други обвинения. Някои от задържаните са използвали мобилното приложение, за което се смята, че е бил основен инструмент за комуникация по време на опита за преврат в Турция на 15-ти юли. Фетхолах Гюлен е основният заподозрян за организатор на опита за преврат.

В момента той се намира в САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    3 0 Отговор
    Така и никой не разбра, дали наистина Фетхолах Гюлен е в основата на мнимия преврат. Щом има недоволни, значи нещо не е наред.
  • 2 Хасан

    1 2 Отговор
    Дай да ти обясня значи.. Гюлен е лидер на религиозна секта с голямо влияние в правосъдието,военните,полицията,бизнеса.. Те държат много училища и холдинги. Целта им е да превърнат Турция в теократична държава по подобие на Иран!
  • 3 гост

    0 1 Отговор
    Палячо . Сам си организира преврати да се оправдае после за терора върху собствения си народ . Лошото е че идва война от която и България ще намаже .
  • 4 инджир ефенди

    1 1 Отговор
    Ашколсун ердоган ефенди машаала.трябва паметник да му направим на тоя палячо щото турция от 100 години насам не е била по слаба.и в нашите вътрешни работи трябва да ги оставим да се месят и колкото повече се месят толкова по добре.е на гледай ги тия от дпс не знаят на кои алах да се молят.освн дост да си направят ако искат и авер че и френд да си направят.слава на ердоган колкото повече управлява толкова по добре за българия.
Новини по държави: