Last news in Fakti

19 Декември, 2016 17:03 2 608 9

Сърбия купува система „Бук“?

  • бук-
  • сърбия-
  • русия-
  • зенитен комплекс-
  • зенитни ракети-
  • купува-
  • александър вучич

Сръбски делегати ще разговарят с руския военен министър в Москва

Сърбия купува система „Бук“? - 1

Сърбия има намерение да закупи зенитен комплекс „Бук“. Това е заявил сръбският премиер Александър Вучич, цитиран от агенция РИА.

Този въпрос ще се обсъди на 21 декември в Москва по време на официална визита на сръбски официални лица.

„Ще разговаряме с Русия и за определени системи за противовъздушна отбрана, и най-вече за системите „Бук-М1' или „Бук-М2“, но е необходимо да видим кое е по-добре и по-евтино, а съща така и какви финансови инструменти и средства можем да ползваме“, е заявил Вучич.

В програмата на посещението в Москва са предвидени разговори с руския военен министър Сергей Шойгу. По-рано през ноември стана известно, че Сърбия ще получи от Русия шест изтребителя Миг-29 и друго въоръжение.

Според сръбския вестник „Вечерние новости“ Москва би се съгласила на такава стъпка ако Белград плати ремонта и модернизацията на самолетите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 асдф

    6 11 Отговор
    Добре, че сме ние, страните от третия свят, та тази велика икономика да има някакъв износ, различен от природни ресурси.

    Коментиран от #2, #7

  • 2 Олрайт

    12 1 Отговор

    До коментар #1 от "асдф":

    А дали Сърбия е от третия свят? Говори се, че доходите им били по-високи в средно ниският диапазон - тоест извън мафията политици, и едри бюрократи. Бук са добри системи, ако разбираш от тях едва ли би ги подигравал... Руснаците имат право да продават оръжие, щом останалия свят продана - ти защо си недоволен? А нашите мафиоти политици не купиха нищо ново. Поне да бяха купили американско, или френско, шведско, белгийско, немско, а те само плямпант и лапат пачки... Като не искате русско, къде ви е другото? Аз съм българин, но вече не се чувствувам отъждествен с тая враждебна към семеййството ми държавна администрация. Тя ми носи само зло от десетилетия. Но аз се чудя на военните ни - как оставят армията без модерно въоръжение, а позволяват партии да лапат милиарди и гета? Томва ума ми не побира. Явно генепралитета си рахатясва на едри заплати и пенсии, а останалото каквото стане? Е, чичо Тръмп ще обърне нещата като свие разходите на САЩ... ще трябва Лапачите да се оправят сами ... а дано не ни одерат с нови данъци, защото на тия доходи и тия са тройно високи! Аман от параззити на постовете навред тук!

    Коментиран от #5

  • 3 Kcaniba

    5 4 Отговор
    Белград е един невероятен град!!
    Сърбия си е една свободна иодерна държава!!
    Ако асдф живее в 3-ия свят, еманципирай се - ела в цивилизацията!!!!
  • 4 Д'Мин

    14 0 Отговор
    Кво като купуват Бук, ние си имаме система от 240 Пънове! Нека да ни се опънат де!
  • 5 стоян георгиев

    3 5 Отговор

    До коментар #2 от "Олрайт":

    говори се ама е лъжа.в сърбия има огромна безработица ,демек огромна част от хората нямат никви доходи извън мафията и тези дето се занимават с политика там ,както и семеиствата им работещи на малкото държавни длъжности по места.сърбия е с около 10 места след нас по бвп и разликата се увеличава макар ние да сме двоикарите на европа.бук на сърбите не им трябва ,нито има срещу кои да го ползват нито би им помогнал ,а сега ще набиват грешни пари в руската оръжеина промишленост.пари за армия на българия не трябва сега да дава или да го прави много умерено щото тва са загубени пари.трябва да се инвестира в раждаемост и икономика.там са основните ни рискове в момента ,а не някви си бомби ,ракети и самолети.при сърбите е същото.
  • 6 Патето Яки

    6 0 Отговор
    С нашите мършави крави не бук ами и чам не ще си купиме.
  • 7 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "асдф":

    Нас не ни бъркай с третия свят,ние нова техника не можем да си купим,ще си купуваме само втора ръка от втората световна.
  • 8 Иван

    0 0 Отговор
    Добре правят сърбите . А какво правят националните предатели от партиите в България - крадат и съсипват . Унищожиха армията изцяло , какво остава да закупят ракети от които отчаяно се нуждаем . Унищожиха ракетите които възпираха турската агресия , направи ха ни 1000$ беззащитни .
  • 9 antimediator

    0 0 Отговор
    Руските псета наясно ли са за последните 20 години Сърбия колко е изостанала?!
    Които се опитва да я хвали е пълен невежа и профан!
Новини по държави: