Last news in Fakti

5 Ноември, 2011 14:03 1 353 0

Меркел: Ще са нужни 10 години за излизане от дълговата криза

  • меркел-
  • дългова криза-
  • криза
Меркел: Ще са нужни 10 години за излизане от дълговата криза - 1
Снимка: БГНЕС

Във видеопослание, качено на нейната интернет страница, канцлерът на Германия Ангела Меркел заявява, че на Европа ще й е нужно десетилетие, за да оздрави финансите си и да излезе от кризата на дълга.

 
Разрешаването на дълговата криза е "път, който изисква много усилия, и по който ние трябва да вървим стъпка по стъпка", казва тя ден след срещата на върха на Г20 в Кан, посветена основно на този въпрос.
 
Кризата на дълга няма да отмине изведнъж и положително ще е нужно десетилетие, за да бъдем отново в по-добра позиция, добавя Меркел, като набляга на необходимостта страните от еврозоната да ограничат със закон задлъжняването си.
 
Всеки в Европа трябва да положи усилия и да изпълни всичките си задължения, изтъква тя.
 
Срещата на върха на Г20, в която Меркел участва, се опита да избегне разпространението на гръцката криза, като постави Италия под контрола на МВФ, но се въздържа да вземе решение за отделяне на допълнителни финансови средства за избягване на нова рецесия в света. /АФП


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА