Last news in Fakti

7 Ноември, 2011 08:37 1 073 0

Меркел обяви данъчни облекчения за 6 млрд. евро

  • меркел-
  • германия-
  • данъчни облекчения-
  • данъци
Меркел обяви данъчни облекчения за 6 млрд. евро - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Германският канцлер Ангела Меркел обяви, че правителството й ще въведе данъчни облекчения за германците на стойност 6 млрд. евро за две години, като награда за бремето, което поемат в европейската дългова криза.

Меркел каза пред журналисти, че споразумение за данъчните облекчения е било постигнато късно снощи между Християндемократическия съюз и коалиционните му партньори, предаде Асошиейтед прес.

Данъчните облекчения ще бъдат въведени на два етапа. Първият - през януари 2013 г., ще бъде за 2 милиарда евро и ще облекчи данъчното бреме на германците с ниски и средни доходи, а вторият - през януари 2014 г., ще бъде за 4 милиарда евро.

Ангела Меркел каза, че правителството ще продължи усилията за намаляване дефицита, но наред с това се чувства длъжно да направи нещо и за гражданите.

„Искаме да благодарим на гражданите за големия товар, който поеха в международната финансова криза“, каза Меркел.

Данъчните облекчения бяха едно от предизборните обещания на правителството на Ангела Меркел.

Първият етап от обявеното намаляване на данъците ще се състои в годината, когато в Германия предстоят парламентарни избори, отбелязва АП.

Германия очаква да събере тази година 16 милиарда евро повече от данъци в сравнение с предвиденото, съобщи министерството на финансите. Общите приходи от данъци за 2011 г. ще бъдат 571 милиарда евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА