Last news in Fakti

29 Декември, 2016 13:00 1 219 1

Двама мигранти загинаха в катастрофа в Сърбия

  • бежанци-
  • мигранти-
  • каналджии

Двама мигранти загинаха, а други десет, сред които пет деца, са тежко ранени в катастрофа рано тази сутрин на магистралата Ниш-Белград. Хората са пострадали, след като се е преобърнал автомобилът, с който те били нелегално превозвани, съобщи радио Б92.

Трагедията се случила около 4 часа сутринта кай село Дражевац. Автомобилът, в който имало 12 мигранти, се ударил в защитната ограда. Мигрантите са от Сирия, Афганистан и Ирак.

Ранените били откарани в Бърза помощ в Ниш. Някои от пострадлите са с опасност за живота, а на единия са ампутирани двата крака. Движението по магистралата заради инцидента е било спряно за час и половина. Само един от мигрантите знае английски език и поради това комуникацията с мигрантите е затруднена, предава радио Б92.

Той заявил, че шофьорът бил под влиянието на алкохол и мигрантите са го молили да кара по-бавно. Според свидетели след катастрофата шофьорът избягал. Пътниците не могли да определят дали човекът, който ги е превозвал нелегално, е от Сърбия или България.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сраху иБал

    0 1 Отговор
    Каква трагедия за автомобила. Можел е да изкара още някоя и друга година, преди да иде в автоморгата... Много жалко, че хората за час и половина не са можели да пътуват покрай Дражевац. Между другото, то в Пакистан, Афганистан или Ирак се намира, че ми звучи по-скоро като южно-славянско наименование?
Новини по държави: