4 Януари, 2017 22:13 965 0

Арестуваха още един заподозрян за атентата в Берлин

  • германия-
  • берлин-
  • заподозрян-
  • тунизиец-
  • атентат-
  • съучастник

Мъжът е вечерял с Анис Амри в нощта преди нападението над коледен базар в германската столица

Арестуваха още един заподозрян за атентата в Берлин - 1
Снимка АП/БТА

Полицията в Берлин е задържала тунизиец, заподозрян, че е вечерял с Анис Амри в нощта преди атентата в Берлин, когато тежкотоварен камион се вряза в тълпа пешеходци на коледен базар, съобщи Би Би Си.

Следователите смятат, че 26-годишният Билел А., когото за задържали днес, е участвал в планирането на нападението или поне е знаел за него.

Полицията съобщи, че мъжът е арестуван по подозрение в измама, тъй като за момента не разполагат с достатъчно доказателства срещу него, за да го обявят за съучастник на Амри.

Говорителката на федералната прокуратура Фрауке Кьолер заяви пред репортери в сряда, че заподозреният и Амри са се познавали от края на 2015 г. По думите ѝ двамата са се срещнали в ресторант, вечерта преди нападението и са провели "много напрегнат разговор".

Полицията вече е претърсила дома на заподозрения и от там са били иззети комуникационни устройства, които в момента се анализират, допълни тя.

Предполага се, че мъжът е използвал най-малко 2 фалшиви имена, в няколко германски града, между април и ноември 2015 г.

Бившият съквартирант на Амри също е разследван като потенциален свидетел. Амри е направил два опита да се свърже с него в нощта на атентата (19 декември), въпреки че не е ясно дали са говорили или не.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: