8 Януари, 2017 14:03 3 872 2

Камион се вряза в група военни в Ерусалим (ВИДЕО)

  • израел-
  • камион-
  • тълпа-
  • ерусалим-
  • военни-
  • нападение-
  • терорист

Има убити и ранени, нападателят е бил застрелян

Камион се вряза в група военни в Ерусалим (ВИДЕО) - 1
Снимка: Туитър

Камион се вряза в тълпа пешеходци в Ерусалим, съобщи „Ерусалим поуст“. Силите за сигурност са неутрализирали нападателя.

Най-малко четирима души са загинали, а 15 са ранени, някои от които в критично състояние. Камионът се е забил в група военни, които са слизали от автобус на булевард близо до Стария град.

На място са пристигнали няколко екипа на бърза помощ, които са отнесли пострадалите в най-близките лечебни заведения.

Нападателят се е врязал с камион в група от пешеходци. Първоначалната информация сочи, че не става въпрос за инцидент на пътя, а умишлен терористичен атентат, пишат израелските медии.

Говорител на местната полиция заяви, че е бил осъществен терористичен удар. Той потвърди, че шофьорът на камиона е застрелян.

„Таймс ъф Израел“ също съобщи за четирима убити. Три от жертвите са жени, които са били военнослужещи. Всички те са на около 20 години.

Силите за сигурност идентифицираха нападателя – Фади ал-Канбар. От „Хамас“ обявиха, че той е бил освободен затворник.

В израелските медии бяха разпространени снимки от мястото на нападението. По предното стъкло на камион се виждат няколко дупки от куршуми.

Кметът на Ерусалим Нир Баркат заяви, че тези, стоящи зад терористичното нападение, ще платят висока цена.

Терористичният удар наподобява атаките в Ница и Берлин. През месец юли 2016 година камион, движещ се с висока скорост, се вряза в тълпа пешеходци по английската алея на френския град. При нападението бяха убити 87 души, включително шофьора.

През миналия месец пък 24-годишен тунизиец се заби с камион на коледен базар в германската столица Берлин, убивайки 12 души. Дни по-късно беше застрелян от полицейски служители в Милано.

Камион се вряза в група военни в Ерусалим (ВИДЕО)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пипето

    2 1 Отговор
    Има палестинци-има проблем....
  • 2 VMORO

    1 1 Отговор
    Има евреи-има проблем...