9 Януари, 2017 20:26 1 278 0

Атентатът в Ерусалим извършен заради американско посолство

  • ерусалим-
  • израел-
  • палестинец-
  • атентат-
  • камион-
  • сащ-
  • посолство

Нападателят се вбесил заради плановете на американската дипломация

Атентатът в Ерусалим извършен заради американско посолство - 1
Снимка: БТА/ AP

Палестинският шофьор, който с камион се вряза в група военни в Ерусалим, е извършил удара заради намерението на Доналд Тръмп да премести американското посолство от Тел Авив в Ерусалим, съобщи „Таймс ъф Израел“.

Близки на нападателя Фади ал Кунбар, който бе убит от силите за сигурност, разкриха подробности за намеренията му.

Той научил за плановете на новата американска администрация и се вбесил. Смята се, че това го е мотивирало да извърши атаката.

Палестински лидери обявиха, че промяна местоположението на дипломатическото представителство е равносилно на обявяване на война на всички мюсюлмани.

„Окупираният Ерусалим е нашата вечна столица. Столицата на нашето съществуване и столицата на нашата страна“, заяви Махмуд ал Хабаш, приближен на президента Махмуд Абас.

Близък на Фади ал Кунбар (на снимката) разпространи кадъра, показвайки лицето на атентатора в Ерусалим.

Междувременно стана ясно, че палестинският президент Махмуд Абас е предупредил Доналд Тръмп, че преместването на американското посолство от Тел Авив в Ерусалим би имало катастрофални последици за региона,


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА