Last news in Fakti

12 Януари, 2017 20:04 1 321 0

„Хамас“ шпионира израелските военни от телефоните им

  • израел-
  • палестина-
  • хамас-
  • шпионаж-
  • телефони-
  • военни-
  • армия

Палестинци се представяли за красиви жени, за да изкопчат информация от израелските войници

„Хамас“ шпионира израелските военни от телефоните им - 1
Снимка: БТА/ AP

Израелски военнослужещи са били шпионира от членове на „Хамас“, които са им залагали капани в социалните мрежи, съобщи Би Би Си.

Палестинската групировка е намирала военни от израелската армия в интернет, с цел да се добие до важна информация. Смята се, че палестинците не са се добрали до такава, защото техни жертви са станали обикновени войници, а не високопоставени служители.

Членове на „Хамас“ са използвали фалшива идентичност, но със снимки на жени. Те са се сприятелявали с израелските военни и са ги карали да свалят приложения, с които ще могат да контролират камерите и микрофоните на телефоните им.

Неназован източник от израелската армия заяви, че палестинците са използвали снимките и данните на истински жени, за да излъжат израелците и да спечелят доверието им.

Информацията идва дни след нападението в Ерусалим, при което бяха убити четирима души. Три от жертвите бяха жени, служещи в израелските въоръжени сили.

Появи се информация, че ударът е бил извършен заради намерението на Доналд Тръмп и неговата администрация да премести американското посолство от Тел Авив в Ерусалим.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА