13 Януари, 2017 16:52, обновена 13 Януари, 2017 17:26 901 0

Берлускон съди Европейската централна банка

  • силвио берлускони-
  • фининвест-
  • медиоланум-
  • жалба

Бившият италиански премиер с жалба до Европейския съд

Берлускон съди Европейската централна банка - 1
Снимка: БТА/АР

Бившият министър-председател на Италия Силвио Берлускони и неговият холдинг "Фининвест" са подали жалба до Европейския съд срещу решението на Европейската централна банка, съобщиха медиите на Апенините. Причината - компанията трябва да намали дяла на активите си в банката "Медиоланум".

Берлускони и "Фининвест" са подали иск срещу Европейската централна банка в Европейския съд на 23 декември. Повече подробности обаче не се посочват.

Николо Гедини, адвокат на Берлускони и фирмата му твърди, че жалбата е свързана с "Медиоланум", но от ЕЦБ отказват коментар.

През 2014 година "Фининвест", управляваща 30 процента от акциите в "Медиоланум", бе задължена от Италианската банка да продаде 20 от тях. Причината - Берлускони не може да притежава повече от 10 процента от финансова компания, тъй като са му повдигнати обвинения за данъчни измами.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: