14 Януари, 2017 22:39 892 0

Най-популярната политическа формация в Италия е движението “5 звезди"

  • италия-
  • движението “5 звезди"-
  • 5 звезди-
  • политическа формация

Все повече италианци одобряват и подкрепят назначеното преди месец правителство на Паоло Джентилони

Най-популярната политическа формация в Италия е движението “5 звезди" - 1
Снимка Архив АП/БТА

Популисткото движение “5 звезди" на италианския комик Бепе Грило е най-популярната политическа формация в Италия към момента. Това сочат данните от социологическо проучване, публикувано днес във вестник "Кориере дела Сера".

Според допитването, 30.9 на сто от италианците подкрепят и симпатизират на движението, превърнало се в най-голямата опозиционна сила в страната.

Италианските гласоподаватели са благосклонни и към управляващата лявоцентристка Демократическа партия на бившия премиер Матео Ренци. 30.1% от участниците в допитването са заявили подкрепата си за управляващата партия.

Вестникът описва разликата между двете основни политически сили като „пренебрежително малка“.

Според проучването, италианските избиратели са повишили и подкрепата си за новото правителство, което се оглавява от Паоло Джентилони. Обществената подкрепа за кабинета на Джентилони, който зае мястото на Матео Ренци миналия месец е скочила от 25 на 33% само за месец.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: