Last news in Fakti

17 Януари, 2017 21:53 2 052 17

Николич: САЩ ни създадоха доста проблеми

  • сърбия-
  • томислав николич-
  • сащ

Той потвърди, че Сърбия няма да признае Косово

„САЩ предизвикаха доста проблеми с упражняването на волята си.“ Това заяви сръбският президент Томислав Николич по време на среща със сръбския посланик Кайл Скот, съобщи B92.

Николич изрази надежда, че това поведение ще спре с идването на новата администрация във Вашингтон. Според него сътрудничеството между двете страни е на път да бъде възстановено.

„Гражданите се притесняват дали Сърбия може да бъде третирана на равно с други страни, които изглежда стоят по-добре в очите на САЩ. Сърбия никога няма да признае Косово, въпреки натиска от някои сили“, заяви Николич.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кококк

    31 6 Отговор
    Така е САЩ само проблеми създават! Не дават нищо, само изискват!
    Докато големия брат - Русия или СССР навремето ни даваше много!
    Даваше ни безвъзмездно много - опростиха ни дълг. Имахме огромен пазар в тяхно лице! България беше развита държава - сега нямаме нищо САЩ нищо не ни дават само искат! Времето на соца беше в пъти по-добро от сега. И далавери се правеха яко и то от обикновените хора. Сега обикновения човек няма далавера, заради бат ти Бойко и компания!

    Коментиран от #4, #6, #12

  • 2 Диди

    6 27 Отговор
    Кокок,в кой свят живееш?Какво развитие сме получили от СССР ? Ти от стаята си излизал ли си,за да видиш кога е ден ,кога нощ,а камо ли в чужбина,за да видиш как хората живеят и в какви развити държави живеят?
  • 3 кококк

    26 2 Отговор
    Мен не ме интересуват развитите им държави!
    Интересува ме да имам пари в джоба и да мога да си позволя, като на времето да ходя по 1-2 пъти на море и зимата няколко пъти на Балкан.
    Интересува ме билетчето за градския транспорт да е 6ст. Бозата да е 6ст. Цигарите да са 0.30-0.70ст. А заплатата да е 250лв минимум, отделно далаверите дето можеха да се въртят. Тогава всеки можеше да си позволи всичко, сега заплатата ти е 500-600лв и сметките като си платиш са около или над 200лв, това е половин заплата!!! Остават 200-300лв с които трябва да се нахраниш, да си купиш дреха, лекарства - недай си боже! и така! Да продължавам ли да ти обяснявам, кога беше по-добре за хората?

    А за икономиката - да беше по-развита. Имахме пазар СОЦ лагера и страните членки на СИВ. Имахме болници и поликлиники във всяко населено място, училища! Абе защо ли се мъча да ти обяснявам ти надали си живяла по това време!
  • 4 haho

    9 13 Отговор

    До коментар #1 от "кококк":

    Ако си милиш, че преди 1944та година България е била по-зле отколкото след това значи просто не познаваш историята. Това, че ти или твоето семейство е имало нещо вероятно не се е дължало на заслуги - по време на режима имаше само партийци и не-партийци! От вторите се взимаше за да се даде на първите. Високите постове се заемаха масово от некадърници, но верни на партията. Това наследство в държавните институции още го има - същите хрантутници, но вече от различни партии! За тях имаше добър живот, за мислещите, можещите, хората с амбиция, но несъгласни да станат част от репресивния апарат - Белене, Бобов Дол и други трудови лагери, затвори и тнт. защото видиш ли са предатели. Как може човек да иска свобода? Как може човек да иска демокрация? Толкова хубаво беше, че веднага щом отвориха границите мислещите, можещите и кадърните се изнесоха и останаха само хрантутниците и некадърните в собствената си западаща система и бяха създадени слугите на първенците - мутрите, за да сплашат ввсеки опит за промяна. Направо си беше РАЙ комунизма, да знаеш! Още години ще се борим с това ужасно наследство, но един ден, скоро, хората ще могат да погледнат назад с много по-обективен поглед, неизкривен от пропагандата и неподвластен на лъжите за режима които слушаме да се повтарят и днес и ще разберат какво са преживели родителите им!

    Коментиран от #8

  • 5 кококк

    18 3 Отговор
    Тук иде реч за средна покупателна способност на българина!
    През комунизма колко хора си купиха места - вили - парцели - апартаменти? С какъв заем и каква лихва? На каква цена?
    Примерно панелката в която живея е купена за 6000лв през 1965г.
    Тогава се е взимало 200-300лв заплата. Това, ще рече че с 20-25 заплати си способен да си купиш жилище! Сега можеш да купиш панелка за 45000 но ЕВРА в същия квартал. Което криво - ляво се равнява на 90000лв. Средно се взима по 500-600лв заплата. Това, ще рече че в момента можеш да си купиш жилище с около 160-180 заплати! И сега сам си отговори на останалите въпроси!
    -
    Преди началото на социализма България практически е била по-зле.
    По време на социализма, се изгради много и се постигна много... което после продаваха за скрап Костовци и подобни! АЕЦ Козлодуй примерно е едно от постиженията. Сега вече близо 30 години новия строй не може да направи един АЕЦ. А тогава можеше! Мога и други примери да ти дам но не ми се навлиза в подробности!

    Коментиран от #7

  • 6 тука е така

    4 10 Отговор

    До коментар #1 от "кококк":

    Нищо не дават пък са най-големия или втория най-голям работодател,пък българина само чака някой да му даде.пък то руснаците даваха,давах и накрая изпразниха ЗЛАТНИЯ ФОНД НА Б-я,ама това на кой му пука нали са братушките.
  • 7 тука е така

    7 10 Отговор

    До коментар #5 от "кококк":

    Пълна ЛЪЖА,заплатите през тези години не са били такива!!!!НЕДЕЙ ДА ЛЪЖЕШ.АМАН от измислени истории.

    Коментиран от #9

  • 8 тука е така

    8 9 Отговор

    До коментар #4 от "haho":

    Благодаря че има мислещи хора,които си изказват мнението,че ми писна на шапката да слушам колко било хубууу в Б-я при бай ти Тошо,дето прави сто първи копки за метрото,прави 100 първи копки за магистрала Тракия,само първи копки.
    Държавата Б-я е била толкова по-напред преди 49' и ако е нямало комунизъм щяхме да сме толкова напред в момента,с красиви сгради на възрожденците на Б-я,на тези които са се борили за освобожението на Б-я,а не на тези които са правили атентати в църкви където са починали десетки генерали български.

    Коментиран от #10

  • 9 кококк

    9 3 Отговор

    До коментар #7 от "тука е така":

    Точно толкова взимаше един стругар 3-ти разряд!
    А и 1000лв да е средната заплата сега което не е така пак е 90 заплати сравнено с 20-30 заплати! Демек около 3-пъти по-скъпи апартаментите от тогава! Имаш ли нещо да добавиш?
  • 10 кококк

    12 4 Отговор

    До коментар #8 от "тука е така":

    Искаш да кажеш, че хората по време на соца не са работили :)?
    Верно ли го мисли? Значи ли че, ако си малък и не си работил през соца, значи ли това че майка ти, баща ти - или дядо ти, са лентяйствали и са чакали на готово от системата тогава? Значи ли това, че тези сгради след бомбардировките през ВСВ са се построили сами и значи ли това или някой ги е пуснал и тях на готово. А спомняш ли си как хората си чистеха снега пред блоковете - разбиваха леда и после го изгребваха? А Ленинските съботници? А сега ако видиш някой заблуден да чисти сняг пред блока то той просто замазва и отлива номер / леда отдолу стои / Дали е било от страх от репресия, дали е било от любов към държавата и строя но хората работеха в пъти повече тогава!
  • 11 кококк

    14 3 Отговор
    Искам да ти кажа още и приключвам, че елита по време на социализма бе в пъти по-образован, ерудиран и надъхан от днешния...
    И знаеш ли защо, защото хората са чели на свещи и са ходели по минимум 5км пеша, за да отидат на училище в близкия град. Хората са виждали мизерията на родителите си, виждали са как трудно изхранват децата си и как големите деца се лишават от храна, заради по-малките си братчета, или сестричета! Виждали са всичко това и са искали да променят живота си, техния и на децата им.
    Та тогавашните професори, учители, лекари и изобщо всички ръководни кадри, са били в пъти по-достойни за уважение и начетени хора от сегашните! Социализма вдигна в пъти стандарта на обикновения човек, това е неоспорим факт!
  • 12 изби рибата братле

    11 5 Отговор

    До коментар #1 от "кококк":

    Относно всичките ти писания:
    Защо непрекъснато сравнявате социализма със сегашния постсоциализъм на който незнайно защо му викате демокрация с пазарна икономика. Тях иди ги виж на Запад как функционират и какъв е стандарта на хората и после го сравнявай с нашта мизерия. Вземи за пример една Австрия със сродна на нас територия и географски дадености (даже по-зле, нямат море), която има БВП от над 330 млрд евро, а ние се влачим вече почти 30 г. в опит за преход с малко над 40 млрд. евро. Между другото съзнаваш ли как си се изрисувал сам и как това е в основата на сегашната ни мизерия – социалистическия манталитет. Икономиката била по-развита – ха, затова ли фалира? Горките западни неразвити икономики, горките те без университети, заводи, енергетика, здравеопазване и каквото се сетиш. Горките те на които пътищата и тротоарите не са чисти от сняг, които си нямат лекари, професори, а бе абсолютно нищо си нямат. Добре че беше соца та да има такива чудеса на света. Само да ти кажа, че основната причина за мизерията ни сега е деформацията то социализма, на която ти с написаните неща си ярък представител. Относно ленинските съботници – е ми виж може още да ги има в Северна Корея, а на Запад ги нямаше, пък е по-чисто и развито от всяка гледна точка.
  • 13 Кики

    8 0 Отговор
    Това, което Кококк изброи в коментарите си, са само 30 - 40 процента от хубавите неща!
  • 14 джими

    12 0 Отговор
    до всички писали - обзалагам се, че 80% от населението няма да има нищо против да мисли еднакво и да живее спокойно - с минимална престъпност, безплатно образование и здравеопазване. За съжаление това няма вече как да се случи. А тея дето дават за пример развитите държави - живяли ли сте там, плаща ли ли сте наем, ходили ли сте на зъболекар, плаща ли ли сте за обучение там, или си говорим само на база статиастика и каквото сме чували от познат на един приятел.
  • 15 Диди

    1 3 Отговор
    Джими,живея в чужбина.Тези неща са ми познати.Но защо да търсим вината в други.
  • 16 кококк

    6 1 Отговор
    И капиталистическата икономика фалира! Затова са и войните, като последно средство, за спасение! Отделно развитите икономики не плащат заемите си, докато слабите държави плащат! Америка няма пари да върне всичките си заеми! И хората и управляващите там живеят на кредити - демек НАПРЕД! Целта е да няма собственост и да се направят зависимости. Затова и банките щедро отпускат кредити, така превръщат хората в роби! Точно по този начин глобализацията и фабрикантството убиха манифактурата и пратиха на пазара на труда дребните и средните занаятчии. Превърнаха ги в работници и роби на системата. Същите, принудени от обстоятелствата малко по-малко разпродадоха собствеността си и започнаха да продават труда си при тежки конкурентни условия. На практика капитализма не те ограничава можеш да направиш всичко, но ако имаш ресурс. А ресурса се държи от определени кръгове. Да не говорим и за определената цикличност на фалити при свръх производството и насищане на пазара. Капитализма е фалирал отдавна и това е ясно още от 19-ти и началото на 20-ти век!
    Човечеството има нужда от нов строй - комунизма като идея е перфектен но вероятно никога хората няма да имат съзнанието за него!
  • 17 Кики

    4 0 Отговор
    До Кококк

    Всичко, което си написал е така. Комунизма ще се постигне по трудния начин, след като лесния беше изпуснат. Говоря за световен мащаб. Но това ще отнеме стотици, дори хиляди години. Съзнанието на човек трябва тотално да се промени, трябва да започне да мисли като Исус Христос!
Новини по държави: