25 Януари, 2017 08:57 10 360 18

Искат да отнемат правата на Тръмп за ядрени удари

  • донадл тръмп-
  • ядрена бомба-
  • права

Предложение за отмяна на правото на президента на инициира първи ядрен удар

Искат да отнемат правата на Тръмп за ядрени удари - 1
Снимка: Shutterstock

Сенаторът на Масачузетс Ед Марки призова президентът на САЩ Доналд Тръмп да бъде лишен от правото си да инициира първи ядрен удар, съобщи „Boston Globe”.

Този призив идва на фона на някои притеснителни коментари на Тръмп за ядрените оръжия. Предложението за подобен законопроект обаче има сравнително малък шанс да бъде прието в Конгреа. Подобно решение би променило традиционната американска политика относно ядреното въоръжение.

„Ядрената война представлява най-тежкия риск за човешкото оцеляване. Все пак президентът Тръмп обяви, че би обмислил ядрени удари срещу терористи. За съжаление американската конституция му дава правото да стартира първи ядрен удар“, заяви Марки.

Предложението вече е било предложено в камарата на представителите. Той бе представено от Тед Лю от Калифорния.

Очаква се обсъждане.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ссс

    8 26 Отговор
    Аре стига с този Трамп ве Роска ! Дайте някоя по читава новина с която да имам повод да раздразня местното русофилското осинно гнездо.
    Между другото, защо бавите новината за бракуваните руски двигатели, които са предназначени за хамериканската ракета носител Протон - М. ?

    Коментиран от #2, #8, #12

  • 2 Цъ цъ

    20 4 Отговор

    До коментар #1 от "ссс":

    Протон е руска ракета носител.

    Коментиран от #4

  • 3 Злобен Джи

    25 9 Отговор
    До ссс
    Хайде да обясниш на широката аудитория защо изпитваш такава омраза към руския народ и какъв е бил досега ти до американския, че изпитваш такава голяма любов към него? Това твоето вече намерисва на етническа омраза........

    Коментиран от #5

  • 4 ссс

    8 11 Отговор

    До коментар #2 от "Цъ цъ":

    Кая се,грешен съм, но това не мени нещата, двигателите са бракувани и се отзовават обратно във Воронеж ! Всички до един, а директора на завода е уаолнен, а може и да заведат срещу него дело.
  • 5 ссс

    13 14 Отговор

    До коментар #3 от "Злобен Джи":

    Уважаеми Злобен Джи, кой теб те излъга, че аз изпитвам омраза към руския народ ? Напротив, уважавам го даже и имам много добри приятели руснаци и руския го зная перфект, ако искаш да знаеш ! На мен само дето вечно надупените в посока изток русофилчета не ми дават мира, та затова и ги мортя.
  • 6 Злобен Джи

    14 8 Отговор
    А ти на къде си одупен? Само не ми казвай, че си патриот, вече на никого не вярвам за това.

    Коментиран от #7

  • 7 ссс

    12 8 Отговор

    До коментар #6 от "Злобен Джи":

    Аз не съм надупен на никъде, за разолика от теб и от местната русофилня, и не лижа риските дупета като вас. Кът намериш мой коментар в който пиша, например, че запада, американците, Обама, Трамп и т.н. са велики и това онова ела се обади.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 кроко

    9 2 Отговор

    До коментар #9 от "ссс":

    Викаш кач пара заработи за тези 5 поста?

    Коментиран от #11

  • 11 ссс

    9 9 Отговор

    До коментар #10 от "кроко":

    Колкото съм заработил, всичките са си мои ! Ти виж там, гледай да не изоставаш много, че да стигнат купейеките за бояръшник.
  • 12 наблюдател

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "ссс":

    ссс ти ако си адвокат никой не ще те разбере дали защитаваш или обвин ваш
  • 13 Злобен Джи

    7 4 Отговор
    От всичките ти коментари лъха злоба към Русия и възхваляване на всичко американско! Та не ми отговори, какъв е бил допира ти с американците, та питаеш такива симпатии, кажи де! Или и този път няма да отговориш?

    Коментиран от #15

  • 14 Скорпион29

    0 0 Отговор
    Не се карайте другари ще дойдат извънземните и ще вземат ядреното оръжие и на САЩ и на Русия и тогава ще има да се чудите за какво да се скарате
  • 15 Васичка Атанасова

    4 5 Отговор

    До коментар #13 от "Злобен Джи":

    а ти какво си ги заобичал тези руснаци
    свърши се вече нашата дружба с тях
    сега сме първи на хангара при евентуална война
    руските ракети ИСКЕНДЕР М гледат и към България
    където са Американските бази
    ние сме съюзници с НАТО
    Варшавския мирен договор свърши
    БЪЛГАРИТЕ са пушечно месо за НАТО
    нещата се променят не е като преди
    Дядо Иван няма да си мръдне вече пръста за нас
    те станаха съюзници с Турция и с Иран
  • 16 Грую

    2 0 Отговор
    Така ли се казват руските ракети? Преведено на български Искендер означава Александър, а пък това е на турски или там не знам албански език, о и те са мюсюлмани. Ще рече руснаците са преосмислили политиката си от 1877 година и сега вместо да ни пратят княз ще ни пратят ракети с неговото име. Вероятно крадлив , завистлив, злобен и прост народ като нашия заслужава точно това.
  • 17 БАЙ ГАН4О

    1 0 Отговор
    Аз пък мисля,че дружбата ни с Русия тепърва предстои.Евросъюза се разпада,нато също.Така,че по кротко да не се гледаме смутено,панимайш Васичка Атанасовная
  • 18 гост

    0 0 Отговор
    Че ако избият "терористите" кой ще им купува оръжието и какъв повод ще имат за военно присъствие при залежите на петрол.