Last news in Fakti

31 Януари, 2017 22:09 1 336 0

Нов удар срещу Франсоа Фийон

  • франсоа фийон-
  • разследване-
  • франция-
  • злоупотреби-
  • пенелопе фийон

Следователи от икономическа полиция влязоха в парламента, за да претърсят кабинета на кандидата за президент

Нов удар срещу Франсоа Фийон - 1
Снимка: Синхуа/БТА

Кандидатът за президент на Франция Франсоа Фийон, получи нова порция обвинения в същия ден, в който служители от икономическа полиция влязоха в парламента, за да обискират офиса му, съобщават френските медии.

Сатиричният седмичник Le Canard Enchaine миналата седмица публикува статия, в която твърдеше, че г-жа Фийон е била наета като парламентарен асистент на своя съпруг и като такава е получила около 500 000 евро, но реални доказателства, за свършената от нея работа, няма.

Сега изданието твърди, че сумата, изплатена на Пенелопе Фийон от парламентарната каса, всъщност е много по-голяма. В днешния си брой изданието пише, че родената в Уелс г-жа Фийон е получила около 830 000 евро за работата си като парламентарен асистент на своя съпруг и заместникът му, за период от 2 мандата.

Франсоа Фийон продължава да отрича обвиненията и твърди, че нито той, нито съпругата му имат какво да крият. Въпреки това скандалът, който се спусна над кандидата за президент, издигнат от Републиканската партия, удари силно по неговата репутация, като според последните социологически проучвания, рейтингът му рязко е тръгнал надолу.

"Никога в историята на Петата република не е имало подобна мръсна кампания, целяща да премахне един от кандидатите за президентския пост", заяви той в интервю миналата седмица, в което обеща да се откаже от надпреварата, ако срещу него започне разследване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: