Last news in Fakti

15 Февруари, 2017 10:42 895 0

Нов удар по кампанията на Франсоа Фийон

  • франсоа фийон-
  • говорител-
  • данъци

Самият Тиери Солер се опита да защити своето име пред телевизия Бе Еф Ем като подчерта, че не е извършил данъчни измами

Нов удар по кампанията на Франсоа Фийон - 1

Доскорошният лидер в кампанията за президентските избори във Франция Франсоа Фийон получи нов удар, пише в. „Монд“.

Отново "Канар аншене" съобщи, че говорителят на кампанията на Франсоа Фийон - Тиери Солер, е разследван за възможни данъчни измами.

Прокуратурата в Нантер, западно предградие на Париж, потвърди, че има такова разследване. От ведомството отказаха да разкрият повече данни, докато не е приключила проверката.

Самият Тиери Солер се опита да защити своето име пред телевизия Бе Еф Ем като подчерта, че не е извършил данъчни измами.

Огън по позициите на Франсоа Фийон първи откри френският сатиричен седмичник "Канар аншене". В началото на годината в поредица от материали изданието разкри, че Франсоа Фийон е използвал своя депутатски мандат, за да назначи жена си за сътрудник.

В. „Експрес“ припомня, че десницата във Франция редовно се замества в скандали с данъчните власти и незаконно финансиране на предизборни кампании.

Бившият президент Никола Саркози беше разпитан във връзка с т. нар. афера „Бетанкур“ за незаконно финансиране на предизборна кампания.

Твърди се, че през 2007 г., наследничката на козметичната фирма „Л’Ореал“ Лилиан Бетанкур е направила незаконно дарение от 150 хил. евро за предизборната кампания на Саркози. През 2011 г. Бетанкур беше поставена под попечителство, след като бе доказано, че страда от „смесена деменция“ и „болестта на Алцхаймер, която е в умерено тежък етап“ и има установен „бавен дегенеративен церебрален процес“.

Максималната присъда за търговия с влияние във Франция е три години затвор и 375 хил. евро глоба.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: