Last news in Fakti

11 Ноември, 2011 15:14 1 265 0

Сенатът на Италия одобри мерките срещу кризата

  • италия-
  • берлускони-
  • криза-
  • сенат

Технократът Марио Монти е считан за наследник на Берлускони

Сенатът на Италия одобри мерките срещу кризата - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Сенатът на Италия одобри дългоочаквания антикризисен пакет, който предвижда замразяване на заплатите в публичния сектор до 2014 година и минимално вдигане на ДДС – от 20% на 21%, предаде Би Би Си.

Предвижда се възрастта за пенсиониране в частния сектор също да се повиши – до 60 години до 2014 година и до 65 години през 2026 година. Ще бъдат затегнати и мерките срещу финансови злоупотреби, а в брой ще може да се плаща най-много до 2500 евро. Предвижда се и специален данък за енергийния сектор.

Спасителният план трябва да мине и през Камарата на депутатите, а след това се очаква Силвио Берлускони да подаде оставка, както обеща.

Вече се говори усилено за негов наследник. Спряга се името на Марио Монти, който е бивш еврокомисар.

156 сенатори гласуваха в подкрепа на антикрисния пакет. Очаква се през почивните дни депутатите да се съберат на извънредно заседание. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА