Last news in Fakti

14 Ноември, 2011 09:29 940 1

Монти: Италия трябва да е силна в ЕС

  • италия-
  • берлускони-
  • монти

Технократът започна преговори за ново правителство

Монти: Италия трябва да е силна в ЕС - 1
Марио Монти. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Финансистът Марио Монти започва преговори за формиране на ново правителство на Италия, което ще имаза  задача да изведе страната от кризата. Бившият европейски комисар получи мандат от президента Джорджо Наполитано, предаде Би Би Си. Монти обеща незабавно да се хване на работа и „бъдеще на достойнство и надежда“ за италианските деца.

„Италия отново трябва да е елемент на сила и стабилност, а не на слабост в Европейския съюз, който помогнахме да бъде основан“, заяви Монти пред журналисти. „Нашата цел е да решим финансовите проблеми и да се върнем на пътеката на растежа“, каза той, допълвайки и важността на социалната политика. 

68-годишният наследник на Берлускони е професор по икономика. Той не разкрива още членовете на неговия кабинет и отказва да изработи график за формиране на новото правителство.

Очаква се преговорите по съставянето на кабинета от технократи да отнемат няколко дни.

Първото изпитание за него ще са реакцията на финансовите пазари.

Зад Монти застанаха повечето от италианските партии, включително и тази на Берлускони.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    shte tarsite berluskoni