4 Февруари, 2017 09:30 25 613 66

Свръхоръжията на Русия

  • оръжията-
  • свръх-
  • русия-
  • сирия

Артилерията винаги е била на почит в руската армия

Свръхоръжията на Русия - 1
Снимка: Wikipedia

Един от най-характерните руски методи за военен бой е използването на тежка артилерия. В Сирия така бе даден тласък на правителствената армия, която беше на ръба след години на тежки сражения. В Украйна пък сепаратистките сили продължават да обменят артилерийски огън с украинските сили.

Това пише в своя анализ за „The National Interest” Робърт Бекхусен.

При сраженията в Ловайск и Дебалцев сепаратистката артилерия нанесе две от най-тежките поражения на Киев по време на войната. На 28-ми януари руската артилерия удари украински военни в най-тежките боеве в региона от месеци. Подкрепяните от Русия сепаратисти все пак твърдят, че те са отвърнали на украинския огън.

„Според наблюдатели украинците се опитват да създадат нови факти по суша, докато техните командири и офицери твърдят, че се опитват да спрат притока на контрабанда към контролираните от сепаратистите региони“, заяви Кристофър Милър от радио „Свободна Европа“.

Според украинския министър на отбраната Степан Полторак Русия е изпратила 1150 артилерийски единици в Източна Украйна. Сред тях има 450 множествено – ракетни установки. В момента, в който украинските войски леко престъпиха в сепаратистката територия, артилерията вече чакаше.

„През последните дни руските окупационни сили извършват масивни удари по цялата контактна линия, използвайки всички налични оръжия“, заяви представителят на Украйна в ООН на 30 януари. Сред тези оръжия има 122 мм. и 125 мм. ракетна система „MLRS ‘Grad“ и танкове. Всички те са забранени от споразумението в Минск.

Използването на тежка артилерия е отражение на факта, че Русия моделира своята армия около артилерията и споделя тази идея с частите в Източна Украйна. Тази доктрина е разработена в имперска Русия и усъвършенствана от СССР по време на Втората световна война.

„Съветската армия беше една артилерийска армия с много танкове. Руснаците структурираха тяхната армия около артилерията“, пишат експертите Лестър Граун и Чарлз Бартълс в „Руския начин на война“.

Това продължава и днес. Русия концентрира повече тежка огнева мощ, насочена към унищожение на вражески единици с математическа точност., когато обстоятелствата налагат това.

Руската артилерия е и донякъде старомодна. Там бавно приеха прецизно насочените ракети, от части заради притеснения, че заглушаването може да повлияе на електронните им взриватели. Подобно оборудване е и скъпо и така Русия все още прилага предпазливо проучване към новите оръжия.

За това може да се мисли и като за един революционен подход към изграждането на една армия. Смята се, че Русия може да запази дадено оборудване за много по-дълъг период, от колкото американската армия. Там предпочитат да ремонтират наличното оборудване с една малка част от цената, необходима за закупуването на ново такова.

Тези оръжия все пак си остават полезни. След това Кремъл може да увеличи своята артилерия с по-малък брой модерни оръжия и евтини разузнавателни самолети. Едно от тези нови оръжия е самоходната артилерийска установка 2С35 „Коалиция – СВ“. Тя използва боеприпаси с висока точност и има автоматизация на ключови системи.

Русия основно се придържа към това, което знае и може най-добре, правейки го евтино. Най-голямото подобрение след Студената война обаче не бяха самите оръдия, а системите за разузнаване и системите за планиране на огъня, насочвайки оръдията към техните цели.

Те работиха с поразителна сила в Украйна. Русия определено може да разчита на своите големи оръдия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba Посерков

    67 38 Отговор
    Тези руски оръжия са по нови и модерни от онези антики които ни покзаха тук преди два три дена. да му мислят Усрайна и Гейропа.

    Коментиран от #8, #12, #27

  • 2 Гоуст

    41 17 Отговор
    Както винаги полезна статия за надъхване на някой и за плюене от други, но като цяло по никакъв начин не интересува масовия читател.
  • 3 ссс

    23 67 Отговор
    Поредната мехлем-новина за руските тролчита ! Сакън, само и само да са спокойни горките !
  • 4 Kcaniba

    36 15 Отговор
    Т.нар. усраинска армия как е структурирана!!!??
    Вероятно в центъра е усраински самолетоносач, а после всичко останоло!!!
    С какво е въоръжена т.нар усраинска армия - ВСУ!??? Какво е Усраина - част от болшевистки проект, соц Империя!!! СБУ си е чист вид КГБ с усраински акцент!!!
    Цялата Източна Европа е въоръжена и структурирана като съветска армия!!!
    Анализът пукната пара не струва - подвеждащ, лъжеш , измавващ!!!
    А те пари са гушнали, за изготвянето му!!!
  • 5 onq s konq

    16 63 Отговор
    Тея танкове са като от 1944-та!!!Рушняците май изопщо не са мръднали от тогава !!!

    Коментиран от #28, #30

  • 6 Мнение

    90 15 Отговор
    Едно ми прави впечатление:
    Руснаците разработват предимно оръжия за отбрана. Артилерията си е точно такова оръжие, тя е бавно подвижна, няма особена инертност и се представя по добре в отбранителен бой, отколкото в настъпващата. Руснаците нямат самолетоносачи, защото те не са за отбрана, а за бързо придвижване в която и да е част на света. Извода какъв е, те искат да си пазят своята земя, и никога няма да допуснат грешките от ВСВ някой да потропат на портите на Москва.
    Американците пък са другата крайност, те винаги са се стрмяли конфликтите да не ги засягат пряко, каквото и да става, който и да умира, само да не е на тяхна територия.
    Сами си направете изводите, кой е агресора в световен план!

    Коментиран от #44

  • 7 Герберасите на власта

    53 13 Отговор
    " Всички те са забранени от споразумението в Минск" .... Украйнците така се вързаха на американската пропаганда че си повярваха едва ли не след "Майдана"ще потекат реки от облаги ,може би вече разбират че в любовта и войната няма правила по силният печели независимо дали някой ще каже кой оръжия са забранени .

    Коментиран от #36

  • 8 сссСульо

    14 33 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba Посерков":

    Но американските оръжия, от както са стъпили в Европа 44г, така са се бетонирали, че нищо не може да ги мръдне! Европа е спокойна и свободна, знае че каубоите и мислят само доброто. Даже някой ден може да и върнат златните кюлчета!

    Коментиран от #11

  • 9 666

    41 9 Отговор
    В статията минаваме набързичко през Сирия, после бегло се споменават украински сепаратисти и после стигаме до руска артилерия, ударила украински военни. В края на статията вече си убеден, че Русия мачка с артилерия Украйна. Да не са вече във война двете държави? Ако беше така....ми то войната вече щеше да е свършила. Хайде сега да видим извадки от статията:

    На 28-ми януари руската артилерия удари украински военни в най-тежките боеве в региона от месеци - Ъ?

    "Според украинският министър на отбраната Степан Полторак Русия е изпратила 1150 артилерийски единици в Източна Украйна. Сред тях има 450 множествено – ракетни установки. "

    ????????? - Сещате ли се за какви цифри говорите? В кибритени кутийки ли ги крият от сателитите?? Докат една мине границата и цялата западна преса ще е гръмнала с новини и снимки.

    "В момента, в който украинските войски леко престъпиха в сепаратистката територия, артилерията вече чакаше."

    -Ама никой не казва с колко танка и колко лекичко е стъпила тая войска и то на място, дет според споразуменията няма работа там.

    „През последните дни руските окупационни сили извършват масивни удари по цялата контактна линия, използвайки всички налични оръжия“, заяви представителят на Украйна в ООН на 30 януари. Сред тези оръжия има 122 мм. и 125 мм. ракетна система „MLRS ‘Grad“ и танкове. Всички те са забранени от споразумението в Минск."

    Ай ........... няма нито едно доказателство за това. Ако имаше...... ОССЕ щяха да
  • 10 666

    41 6 Отговор
    Ако имаше...... ОССЕ щяха да ревнат като ощипана мома. Ама да вярваме ли на ОССЕ? Точно преди 2 дни излязоха снимки на танкове на минути път от Донецк, до които бяха спрели джипове на ОССЕ. Те това вече си е нарушение на споразумението в Минск. Сиреч запада оставя бандеровците да продължат да режат глави в несвяст, а местното население няма никакво право да се защити.
  • 11 Kcaniba Посерков

    12 17 Отговор

    До коментар #8 от "сссСульо":

    Виж кво за мен не са важни американските оръжия за мен е важно руските оръжия ла са върха. Анадъмму?

    Коментиран от #13, #15

  • 12 Павел

    36 1 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba Посерков":

    Повече ме плашат Лапачите тук на постовете в парламента и по администрацията, отколкото цялата русска армия. ЗАЩО? Ами от армията може и да се скриеш и да зиблягаш, но от ЛАПАЧИТЕ няма как...намират те с наредби, постановления, нормативи, и все тая навред. От руската армия може да се скриеш дори като си купиш руски танск и си го обзаведеш като битова стая вътре, но от Лапачите не можеш... Ще те докопат и няма мвърдане - плащаш рекета и няма как. Абе има ли идиот който вярва, че руска армия ще нападнела Европа? Че за какво им е? Те си нямат и представа какъв кошмар ги чака, ако окупират нашата мафия? ще разсипят и Россия тия тук... нас довършиха, че на Россия ли ще простят?

    Коментиран от #16, #29

  • 13 сссСульо

    14 3 Отговор

    До коментар #11 от "Kcaniba Посерков":

    Разбирам те, но разбери ме и ти че по цял ден вися по сайтовете в междунароните новини за САЩ и Русия, иначе трябва да хвана някаква работа. А така и центчета падат от време на време.

    Коментиран от #19, #43

  • 14 боркур

    7 35 Отговор
    желязо за скрап.афганските пастири ги биха с ръчно направени оръжия
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Kcaniba Посерков

    5 15 Отговор

    До коментар #12 от "Павел":

    Виж за лапчите нищо не мога да кажа Пафка , прав си напълно! За 45 години българо-съветска дружба можехме да извлечем много полезни неща от по големите си братя. Но нашите комуняки извлякоха най лошото да крадат и да лъжат.

    Коментиран от #18

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 опонент

    36 4 Отговор
    Америка платиха преврата в Украйна (признаха си го) а и не им дреме за ЕвроГейският ви съюз (f.ck E.U) особено сега с Тръмп начело. виж обаче Украйна го издуха!!! първо- тази държава е в пъти по-зле откак си беше с Русия , второ - тя никога няма да влезе в НАТО , и трето -Русия е била , е , и ще остане най-важният търговски партньор за Украйна , независимо дали и изнася или не и е убийствено ако върви срещу интересите си. колкото до новото руско оръжие - четете братя и сестри - ЧЕТЕТЕ!!още преди години братухите са били, и сега са най-напред ! самолети , хиликоптери , танкове ... даже един скапан автомат не могат да направят по-добър от руският. а за космическите им системи няма да говорим (видяхме какво стана с ракетата -носител на Мъск) специално за артилерийски системи сега в момента няма кой да стъпи на руснаците - справка в интернет си направете (нови арт. системи на Русия) и ще стоплите. не цитирайте Американски и какви ли не сайтове и писания без да сте им проверили писанията САМИ! аа и още нещо ЧЕТЕТЕ и търсете истината САМИ! не сдъвкана и повърната върху вас... ии за да не бъда голословен - нека видим колко са назад гадните руснаци , нали така Стойчев?? https://www.youtube.com/watch?v=vSALGLzxxwE

    Коментиран от #25, #37

  • 25 Павел

    6 14 Отговор

    До коментар #24 от "опонент":

    Четох за руските разработки. Не са лоши. но нашият космически кораб е най-добър. Излетя през 1956 година, откакто Правешкият печатар стана диктатор и мафия, изстреляха го, той тихичко без да разбере нито НАСА нито Байканур излетя и още не се е върнал обратно... смятай колко далеч е стигнал вече и даже няма нужда от презареждане. Щял да се върне към 2030 година и Ванга е предсказзала, че щели да го вземат за извънземните. Аз обаче зная, че това са малцината останали БЪЛГАРИ, които не бяха съгласни с политиката на Тато и простотиите им. Е, тогава ще се видите. Руснаците безспорно правят оръжия. Лично не разбирам Оня с коня, какво не им харесва? че е фен на БМВ няма лошо - готини са! но пък и да отричаш всичко русско си е вече болест мания. новият им УАЗ е направо като копие на Рав4. което означава - чудесен сув, по възможности. Дори и сглобен в Россия не го прави лош, там правят надеждно пълноприводно. Но такива като коня с Оня не им дреме те са зомбирани. БМВ прави хубави, но доста скъпи машини. Който има пари да купува! Аз бих си купил нова но няма сега пари. Значи Секънд Едишън! Но внимавайте - Дания и други въвеждат ограничения за ДВГ, идва ерата на електро...ако купите нов ДВГ може да не ви се изплати..?!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Минаващ

    19 2 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    И къде изобщо видя някакви танкове? Това на снимката е самоходна гаубица !
  • 29 Пропускаш

    15 1 Отговор

    До коментар #12 от "Павел":

    Пропускаш че мафията е канцерогенно формирование развиващо се при определени условия, каквито тук управляващите щедро им поддържат.
  • 30 Стършел

    17 1 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Конярче,като не знаеш нещо не се пъхай между шамарите.Това на снимката е толкова танк,колкото твоето БНВ е Трабант. Скрий се Незнайко.
  • 31 Карли

    19 1 Отговор
    ДО СУЛЬО, -Публикувано във факти.бг:" Европа е спокойна и свободна, знае че каубоите и мислят само доброто. Даже някой ден може да и върнат златните кюлчета"
    Приятелю, право пишеш ,но многоооооооооооо от давна златните кюлчета са изядени от федералният резерв и банките ,които Бонго ги финансира , заради кризата от 2008 г , освен това и яко ни го нахлузиха и на НАС ЕВРОПЕЙЦИТЕ И ОСТАНАЛИЯТ СВЯТ. АМА ХАК НИ Е НАЛИ?
  • 32 нинова

    1 21 Отговор
    боклуци за вторични суровини
  • 33 чуф

    11 0 Отговор
    Коалицията стреля на 75 килиметра!
  • 34 знаещият

    5 4 Отговор
    С мечка ошав не трябва да се яде!
  • 35 НЕЛИ

    4 23 Отговор
    в рашистката джамахирия войната агресията и насилието са издигнати в култ

    Коментиран от #38

  • 36 Sergiy

    1 14 Отговор

    До коментар #7 от "Герберасите на власта":

    "Не може би вече разбират", а разбраха преди 2 години и украинци търсиха Европа след като свалиха овощ (в народа познат като янукович), а намериха Украйна във войната в московия, това което вече знае дори всяко дете от Ужгород до Харков, от Одеса до Чернигов. Има още и вата малко, ама не са фактор вече.
  • 37 Sergiy

    3 13 Отговор

    До коментар #24 от "опонент":

    тъпотия и простотия, само погледни статистика за износ/внос, като % кой къде, само че трябва да се разровиш и да четеш на други езици за това. За такива като теб по-лесно да пишеш едни и същи глупости по остарели вече методички на кремъл, поне изчакай за нови, те винаги закъсняват, за такива като теб ))))
  • 38 кроко

    13 3 Отговор

    До коментар #35 от "НЕЛИ":

    Като си сложиш ник НЕЛИ и употребяваш думата рашистка, която само ти я употребяваш и знаеш, кой мислиш че ще заблудиш че си случайно Нели и са много на брой недоволните от Русия? Много си лаком, троле, цял ден лаеш из форума, колко долара искаш да изкараш, да ти ги дам и да млъкнеш?
  • 39 simonm

    4 14 Отговор
    Руска артилерия- маитап бе Уйли Ниска далекобойност,ниска мобилност, ниски прийоми на стрелба Примери ! 2016 проведоха насипна стреба Дойчетата го правят от 2000 2 В Ирак американците се страхува не от 99% Руска артилерия а от 1% ЮАР ска/ Инж.Були/и обрасците Северно Корпейска + Масово приложение хубаво но бързо свършва джепането Заключение за 30 -40 години несе прави хубава артилерия,трябва малко и традиция,а техната е да купуват системи и да ги ушким модернизират Пример Виште спада на Българската артилерия

    Коментиран от #40

  • 40 кроко

    6 2 Отговор

    До коментар #39 от "simonm":

    Ти, докато натискаше копчетата на клавиатурата, в съзнание ли беше, знаеш ли какво си написал?
  • 41 Г(Е)РОБ

    4 0 Отговор
    Бе се чакам кога и наще бабаити ще пикат у лимонадено шишенце от страх зарове3ни в мазетата!
  • 42 Morgoth

    7 1 Отговор
    За обсега на действие на артилерията е много по-добре да имаш добро разузнаване което да ти даде точните координати отколкото някакви интелигентни насочващи системи, които може да се окажат уязвими за различни електронни атаки.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Тодор

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Мнение":

    Съществува едно понятие "огнен вал" използван за първи път от българската армия предхождащ атаката. Съществуват и т.нсречените САУ или самоходна артелирийска единица т.е артилерия на вериги и колела. Та артилерията не е само за отбрана. А подводните лодки не ги ли броите към флота?
  • 45 петро

    2 0 Отговор
    Някои хора въобще не могат да разберат, че Минските споразумения са си споразумения , а с какво се води войната е друго нещо. Войната се води за да се спечели. За хуманност обикновенно се размишлява след победата. Размислите ги водят победените докато ги съдят. Победителите не ги съдят. Така е от римско време, че и от по-рано.
  • 46 Николай

    4 0 Отговор
    Само славянска християнска Русия ще спаси гейропа от джендъри мендъри
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 от гл шеф

    0 0 Отговор
    от- гл. шеф. на тайно разузнаване. до българия. уважаеми българи . и съседи и свой на румен крумов йорданов ул. гърлянси черешарник 10. несе занимавайте с нашият румен румен е сменен в наши наемници. койтого пипне ниесме дали стохиляди евра. внимавайте много с лъжжите. той на никой несее ерчил.
  • 49 съкретно тайно разу

    0 0 Отговор
    до. българия. от. гл. шеф на тайно разузнаване. вписахме и до президента. на нр. българия. за нашият румен крумов йорданов. гр. кюстендил. ул. гърлянски черешарник. 10 съседи и свой на румен. вие се хвалите на румен влезнетемчу в двора налисте мъже. щеви растреля като кучета. пипнели някой румен ние сме платили за румен за нвеговата защита. с снайпер щеви растрелят нашите наемци. също и румен го сменяме с тях... спретесе хореа неви мислиме лошо...
  • 50 гл шеф съкретно тайно разуз

    0 0 Отговор
    до. българия. от. гл. шеф. тайно разузнаване. пулучихме информация. за нашият румен крумов йорданов. гр. кюстендил. ул гърлянски черешарник 10 че сенчестите чакали румен да отиде в. софия. задаго снемат психическо. по асфалтните пътища. и щели даго бият убият обесят отвличат. даго нареичат ненормален. ...
  • 51 мира

    0 0 Отговор
    румен сие наше момче тойние най исвесният скъп румен. българия го неще но ние умираме за него.
  • 52 гл шеф съкретно

    0 0 Отговор
    до. българия . от гл. шеф тайно разузнаване. нашият румен крумов йорданов. гр. кюстендил. ул. гърлянски черешарник10. от довечера смему казали помвече той няма дасе исвестява. румен е исвестен. годен за нас разузнаването едно прекрасно бъдеще щеима нашият румен. чемусе усигори пенсия. и много пари в дебитната карта. сега нямадае но в скоро време. румен щесе води на работа при нас.. който го докосне ще бере много ядове.
  • 53 мира

    0 0 Отговор
    от.мира. румен ние много мил занас моят татко от тайното разузнаване . намери румен в беда в софия. преди години румка гордеемсе с тебя.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 гл шеф съкретно тайно разуз

    0 0 Отговор
    до. българия. от. гл. шеф на тайно разузнаване. спрете да се занимавате с нашият румен крумов йорданов гр. кюстендил. ул. гърлянски черешарник10. и не винете нашият румен че вписва тези съобщения. румен неги вписва. румен сие исвестен румен като е исвестен цял свят са исвесни. чрес него. несе опитвайте да плашите нашият румен съседи на румен. нищо невие направил. румен няма дасе уплаши защото го сменяме. и несе опитвайте да вписвате от наше име.
  • 56 гл шеф съкретно тайно разуз

    0 0 Отговор
    до. българия. от. гл. шеф. на тайно разузнаване. вписахме на президента. сутринта. тази група вписва от гр кюстендил от ноше име. с уредите за полицията в гр. кюстендил несме вписвали нищо. само вписахме че искоали да бият румен. ние разузнаването. за оръжия нищо несме вписвали. за полицията.. несе занимавайте с нашият румен крумов йорданов. гр. кюстендил.;
  • 57 гл шеф съкретно

    0 0 Отговор
    до. българия. от гл. шеф. на тайно разузнаване. никой с нас неможе дасе подиграва. и снашият румен крумов йорданов. гр. кюстендил. ул. гърлянски черешарник. 10. румен нищо невие направил. седиси вънка вътре където иска. румен него винете за нищо имаме информация че бил румен вписвал тези съобщения. румен неги вписва. ние разузнаването. румен си гледа телевизия. . несе опитвайте с тези лъжи.
  • 58 гл шеф тайно разу

    0 0 Отговор
    до. българия. от гл. шеф. тайно разузнаване. г. цветанов. нее виноват за всички тези проблеми. г. цветанов е личност. с чест раследваането за него и др. е нереално. г. цветанов всдичко си има с негов труд. и всички др. българия няма повече дасе раследват. . забраняваме повече истънки да няма. за никой. българи за българи. несе раследвайте...
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 съкретно тайно разу

    0 0 Отговор
    до. българия полицията в кюстендил ще распоредиме да заловят тези с уредите. негили заловът. ние щеги заловиме.. и предадеме на съдебните власти.. на всички в българия щеги раследваме за всичко всичко ще ислезе на яве. за всеки един защото вие пак продалжавате да термозите румен..
  • 61 гл шеф съкретно тайно разуз

    0 0 Отговор
    до. българия. от. гл. шеф. на тайно разузнаване.. до съседите и свойте на румен крумов йорданов. гр. кюстендил. ул. гърлянски черешарник10. вие пак продалжавате да снемате румен. психическо. расберете румен няма дасе уплаши защото го сменяме. искаме дасе распореди да се провери компютра на нашият румен за дасе уверите че той не вписва тези съобщения. защото щеви дадеме на съдебните власти.
  • 62 гл шеф съкретно

    0 0 Отговор
    до. българия. от. гл. шеф на тайното разузнаване . българи помогнетеси на гр. бургас на хората работещи в системата на милицината.- те с тезеи малки заплати накедедаса занапред. всеки се нуждае от помош.
  • 63 гл шеф съкретно тайно разуз

    0 0 Отговор
    до. българия от гл. шеф на тайно разузнаване. от днес който се занимава с нашият румен йорданов. ще берат ядове неви заплашваме. данестане късно. после
  • 64 от гл шеф

    0 0 Отговор
    до. бълтария. от гл. шеф на тайно разузнаване. някойсе опитва да дава от наше име срамота. вие свойте на нашият румен крумов йорданов. гр. кюстендир. ул гърлянски черешарник10. пребихте румен от бой и послему викнахте полиция. вие на каквисе правите на босове . виесте едни психари . от днес нама даимате полов живот. сутринта сте вписвали и в 13ч. днес две съобщения. от наше име. ние неискаме дави съдиме. вие сами щесе осъдите като няма да имате полов живот.. всички които имат прерикания с нашият румен няма да имат полов живот...
  • 65 гл шеф тайно разу

    0 0 Отговор
    до. българия. от. гл шеф на тайно разузнаване. свойте на нашият румен крумов йорданов. гр. кюстендил ул гърлянски черешарник.10 неке занимавайте с румен румен го гледаме и сменяме. не винете румен че вписва тези съобщения. румен нищо не вписва. вие ще бъдете сменени няма даимате полов живот. с това ви наказваме дави дойде ъкъл в главата. когато се поправите ще бъдете мъже. всеки който е нападал румен щего следва същият начин. всичко знаеме румен и в полицията го снемаха психическо. всички ги наблюдавахме. дали някой ще посегне на румен. никой нему посегна. от полицията само на улицата до румен имаше дърпания.. но свойте на румен го пребиха. румен беше превзет . но ние веднага го превзехме.
  • 66 гл шеф тайно разу

    0 0 Отговор
    до. бълтария. от гл. шеф на тайно разузнаване. г. г. българи почнахасе лъжесвидетелствата срещу нашият румен крумов йорданов. гл. кюстендил. уб. гърлянски черешарник10. снощи свойте на румен с вклучихме в тех. и почнаха пак с лъжи. че румен сее пипал за носа. той нищо неимсее ерчил.. и искат пак даго отвинат бес пречина чеимсее ерчил. задаго вкарат вътре в ареста даго направят син......те дават пари знаете на кой. зада вкарат румен в ареста даму чупат носа. и окото и веждата. . ние всичко знаеме носи траеме ниесме тайно съкретно разузнаване.. с нас ли щесе мерите свойте на румен. в страсбург чака наш човек от разузнаването само ако стане нещо с нашият румен . и с всички заснети матреяли щеви съдиме. сдобретесе с румен защото лошо пише за всички ще изгорят зяаради вас голями хора...и невинете повече румен в сряда чакаме дасе сдобрите... търпението нисе исчерпа... на улицата намерихме румен и го спасихме. ие с нас стига вече гаври и лъжи.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания